Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet pırasa (850gr)
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- (1 çay bardağı su)
- Tuz, karabiber, kirimizi toz biber
Üzeri için;
- Yoğurt, sarımsak
- Tuz tereyağ ve pulbiber
- Dolmalık fıstık
Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi Yapılışı
- Pırasalar halka halka doğranır ve bol suda yıkanır.
- Soğan ve sarımsak ince doğranır ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında 2 dk sotelenir.
- Pırasa ilave edilir ve 2 dk daha kavrulur.
- Daha sonra salça, baharat ve tuz eklenir.
- 1 çay bardağı suyuda ilave ettikten sonra kapağı kapalı olarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pırasalar suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alınarak ılınmaya bırakılır.
- Ilıdıktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda kızdırdığımız fıstık ve biber dökülür. Deneyecek olanlara Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder