18 Mart 2020 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr barbunya (temizlenmiş hali)
  • 3 orta boy domates
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 orta boy küp küp doğranmış havuç
  • 1 orta boy küp küp doğranmış patates
  • 3 diş halka halka doğranmış sarmısak
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • 2 küp kesme şeker

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı


Zeyinyağlıların en sevilenlerindendir bizim evde barbunya.Yazın bol bol atılır buzluğa kış için.Davet yemeklerinde de zeytinyağlı olarak sık yaptıklarımdandır.Denemek isteyenler için tarifim şöyle;
  1. Barbunyayı üzerine geçecek kadar su ilave edip 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
  2. Soğanları ve yemeklik ince ince doğrayın zeytinyağı ile soteleyin.Sarımsakları ilave edin.
  3. Domatesleri rendeleyin, havuçları küp küp doğrayıp sotelenmiş soğana ilave edip bir süre bu şekilde pişirin. (5-6 dakika kadar)
  4. Haşlanmış barbunyayı ilave edip bir iki tur çevirip küp kip doğranmış patatesi ilave edip üzerine geçecek kadar su ilave edin.
  5. Tuzunu ve şekeri ilave edip en küçük göz ocakta ve en kısık şekilde pişmeye bırakın.


Pişen zeytinyağlılarınızı mutlaka kendi tenceresinde soğumaya bırakın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder