Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr barbunya (temizlenmiş hali)
- 3 orta boy domates
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 orta boy küp küp doğranmış havuç
- 1 orta boy küp küp doğranmış patates
- 3 diş halka halka doğranmış sarmısak
- Zeytinyağ
- Tuz
- 2 küp kesme şeker
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı
Zeyinyağlıların en sevilenlerindendir bizim evde barbunya.Yazın bol bol atılır buzluğa kış için.Davet yemeklerinde de zeytinyağlı olarak sık yaptıklarımdandır.Denemek isteyenler için tarifim şöyle;
- Barbunyayı üzerine geçecek kadar su ilave edip 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
- Soğanları ve yemeklik ince ince doğrayın zeytinyağı ile soteleyin.Sarımsakları ilave edin.
- Domatesleri rendeleyin, havuçları küp küp doğrayıp sotelenmiş soğana ilave edip bir süre bu şekilde pişirin. (5-6 dakika kadar)
- Haşlanmış barbunyayı ilave edip bir iki tur çevirip küp kip doğranmış patatesi ilave edip üzerine geçecek kadar su ilave edin.
- Tuzunu ve şekeri ilave edip en küçük göz ocakta ve en kısık şekilde pişmeye bırakın.
Pişen zeytinyağlılarınızı mutlaka kendi tenceresinde soğumaya bırakın.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder