20 Nisan 2020 Pazartesi

1 Taşla 2 Kuş Keki ( Kuru Meyveli Ve Portakallı) Tarifi

1 Taşla 2 Kuş Keki ( Kuru Meyveli Ve Portakallı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Aldığı kadar un
Portakallı kısmı için;
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
Kuru meyveli kısmı için;
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ince doğranmış günkurusu ya da kuru kayısı (isteğinize göre başka kuru meyveler de ekleyebilirsiniz.)

1 Taşla 2 Kuş Keki ( Kuru Meyveli Ve Portakallı) Tarifi Yapılışı

Kalabalık misafir geleceği zaman birden fazla ikramlık yapmanın kolay yolu. Bu şekilde aynı anda 2 çeşit yapmış oluyorum. İşimi kolaylaştırıyorum :).
  1. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
  2. Yumurtanın beyazını köpük köpük olana kadar çırpıyoruz ve bir kenara ayırıyoruz.
  3. Yumurtanın sarısına şekerimizi ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  4. Ardından yağ, portakal suyu, kabartma tozu, vanilyayı da ekliyoruz.
  5. Son olarak kontrollü olarak unumuzu ekleyip üzerine ayrı bir kapta çırptığımız yumurtanın beyazını köpüksü kıvamı geçmeyecek şekilde ekliyoruz. ( tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırmak daha uygun olacaktır. ).
  6. Hazırladığımız karşımı iki ayrı kaba bölüyoruz.
  7. Bir kaba una bulamış olduğumuz kuru meyveleri ekliyoruz.
  8. **(kuru meyveleri karışıma koymadan önce 1 yemek kaşığı kadar una bularsak pişme sırasında dibe çökmenin önüne geçmiş oluruz. ).
  9. Diğer kabımıza portakal kabuğu rendesi ve zerdeçalı ekliyoruz. ( zerdeçal koyunca rengi altın gibi oluyor ve asla zerdeçal tadı gelmiyor. ).
  10. Önceden yağladığımız kabımıza iki ayrı kaptaki kek hamurlarımızı aynı anda döküyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  12. İlk 20 dakika fırınımızı açmayalım ki kekimiz güzel kabarsın :).
Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder