1 Taşla 2 Kuş Keki ( Kuru Meyveli Ve Portakallı) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı portakal suyu
- Aldığı kadar un
Portakallı kısmı için;
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Kuru meyveli kısmı için;
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı ince doğranmış günkurusu ya da kuru kayısı (isteğinize göre başka kuru meyveler de ekleyebilirsiniz.)
1 Taşla 2 Kuş Keki ( Kuru Meyveli Ve Portakallı) Tarifi Yapılışı
Kalabalık misafir geleceği zaman birden fazla ikramlık yapmanın kolay yolu. Bu şekilde aynı anda 2 çeşit yapmış oluyorum. İşimi kolaylaştırıyorum :).
- Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
- Yumurtanın beyazını köpük köpük olana kadar çırpıyoruz ve bir kenara ayırıyoruz.
- Yumurtanın sarısına şekerimizi ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Ardından yağ, portakal suyu, kabartma tozu, vanilyayı da ekliyoruz.
- Son olarak kontrollü olarak unumuzu ekleyip üzerine ayrı bir kapta çırptığımız yumurtanın beyazını köpüksü kıvamı geçmeyecek şekilde ekliyoruz. ( tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırmak daha uygun olacaktır. ).
- Hazırladığımız karşımı iki ayrı kaba bölüyoruz.
- Bir kaba una bulamış olduğumuz kuru meyveleri ekliyoruz.
- **(kuru meyveleri karışıma koymadan önce 1 yemek kaşığı kadar una bularsak pişme sırasında dibe çökmenin önüne geçmiş oluruz. ).
- Diğer kabımıza portakal kabuğu rendesi ve zerdeçalı ekliyoruz. ( zerdeçal koyunca rengi altın gibi oluyor ve asla zerdeçal tadı gelmiyor. ).
- Önceden yağladığımız kabımıza iki ayrı kaptaki kek hamurlarımızı aynı anda döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
- İlk 20 dakika fırınımızı açmayalım ki kekimiz güzel kabarsın :).
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder