23 Nisan 2020 Perşembe

Açma Kete(Püf Noktaları İle) Tarifi

Açma Kete(Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 100 ml sıvı yağ (yarım su bardağı)
  • 2 yumurta akı içine sarısı dışına
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket yaş maya (42 gram)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Harç;
  • 25o ml katı yağ margarin tereyağ size kalmış ben ikisini karıştırdım
  • 3 kaşık tahin

Açma Kete(Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı

  1. Tuz hariç bütün malzemeleri kat, bir yoğurur gibi karıştır.
  2. Unu iyice yedirmeden tuzunu kat, yumuşak bir hamur yoğur, mayalandırmaya gerek yok, harç hazır olana kadar beklese yeter.
  3. Harç katı yağ erit altını kapa tahini kat o kadar.
  4. Hamurdan 5 beze alalım, her bezeyi açabildiğiniz kadar açıp harcı sürelim. 4 katın üzerine sürelim 5. boş olsun, 5. koyup mektup gibi katlayalım.
  5. 5 dk dolaba koyalım, yağ donsun, sonra hamur alıp bir sağdan bir soldan açalım, çok açmaya gerek yok.
  6. Kare kare keselim, burada tekrar açalım, inceye yakın olsun, iki kenarı ortaya sonra diğer iki kenarı ortaya getirip kapayalım, ters çevirip tepsiye dizelim.
  7. Yumurtanın üzerine 1 yemek kaşığı süt ekleyip keteye sürelim, sonra dilerseniz çatalla iz yapın.200 derecede takriben 20 dk pişirin fırın farkı olabilir üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder