Açma Kete(Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 ml süt
- 100 ml sıvı yağ (yarım su bardağı)
- 2 yumurta akı içine sarısı dışına
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket yaş maya (42 gram)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Harç;
- 25o ml katı yağ margarin tereyağ size kalmış ben ikisini karıştırdım
- 3 kaşık tahin
Açma Kete(Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı
- Tuz hariç bütün malzemeleri kat, bir yoğurur gibi karıştır.
- Unu iyice yedirmeden tuzunu kat, yumuşak bir hamur yoğur, mayalandırmaya gerek yok, harç hazır olana kadar beklese yeter.
- Harç katı yağ erit altını kapa tahini kat o kadar.
- Hamurdan 5 beze alalım, her bezeyi açabildiğiniz kadar açıp harcı sürelim. 4 katın üzerine sürelim 5. boş olsun, 5. koyup mektup gibi katlayalım.
- 5 dk dolaba koyalım, yağ donsun, sonra hamur alıp bir sağdan bir soldan açalım, çok açmaya gerek yok.
- Kare kare keselim, burada tekrar açalım, inceye yakın olsun, iki kenarı ortaya sonra diğer iki kenarı ortaya getirip kapayalım, ters çevirip tepsiye dizelim.
- Yumurtanın üzerine 1 yemek kaşığı süt ekleyip keteye sürelim, sonra dilerseniz çatalla iz yapın.200 derecede takriben 20 dk pişirin fırın farkı olabilir üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder