23 Nisan 2020 Perşembe

Chese Kek Tarifi

Chese Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kaplama hamuru için
  • 400 g un
  • 200 g toz şeker
  • 250 g oda sıcaklığında margarin
  • Yarım paket kabartma tozu
Dolgusu için
  • 1 kg quark
  • 250 g toz şeker
  • 125 g oda sıcaklığında margarin
  • 2 paket vanilyalı puding (toz)
  • 5 yumurta sarısı
  • 5 yumurta akı

Chese Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kaplama hamuru malzemelerini bir kapda yoğurun. Yağlayıp unladığnız 28 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının tabanına ve kenarlarına hamuru ince havuz biçiminde yayın. Hamurdan arta kalan varsa bir kenara koyun.
  2. Dolgusu için yumurtaların akını bir karıştırma kabına, sarılarını başka bir karıştıma kabına alın.
  3. Yumurta aklarını kar beyaz olana kadar karıştırıp bir kenara koyun. Yumurta sarılarına quark, şeker, margarin ve toz pudingi koyup mikserle karıştırın.
  4. Bu karışıma yumurta akını bir kaşıkla köpüğünü söndürmeden dikkatlice karıştırın. Karışımı kek kalıbına döküp üzerini düzleyin.
  5. Taban hamurundan artakalan hamuru minik minik parçalar halinde pastanın üzerine serpiştirin.
  6. İsterseniz hamuru oklava ile açıp kek kalıpları ile kalıp çıkarıp pastanın üzerine koyabilirsiniz. 150 dereceye turbo ayarlı önceden ısıtılmış fırında 70 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder