Chese Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kaplama hamuru için
- 400 g un
- 200 g toz şeker
- 250 g oda sıcaklığında margarin
- Yarım paket kabartma tozu
Dolgusu için
- 1 kg quark
- 250 g toz şeker
- 125 g oda sıcaklığında margarin
- 2 paket vanilyalı puding (toz)
- 5 yumurta sarısı
- 5 yumurta akı
Chese Kek Tarifi Yapılışı
- Kaplama hamuru malzemelerini bir kapda yoğurun. Yağlayıp unladığnız 28 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının tabanına ve kenarlarına hamuru ince havuz biçiminde yayın. Hamurdan arta kalan varsa bir kenara koyun.
- Dolgusu için yumurtaların akını bir karıştırma kabına, sarılarını başka bir karıştıma kabına alın.
- Yumurta aklarını kar beyaz olana kadar karıştırıp bir kenara koyun. Yumurta sarılarına quark, şeker, margarin ve toz pudingi koyup mikserle karıştırın.
- Bu karışıma yumurta akını bir kaşıkla köpüğünü söndürmeden dikkatlice karıştırın. Karışımı kek kalıbına döküp üzerini düzleyin.
- Taban hamurundan artakalan hamuru minik minik parçalar halinde pastanın üzerine serpiştirin.
- İsterseniz hamuru oklava ile açıp kek kalıpları ile kalıp çıkarıp pastanın üzerine koyabilirsiniz. 150 dereceye turbo ayarlı önceden ısıtılmış fırında 70 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder