22 Nisan 2020 Çarşamba

Beyti Sarma Tarifi

Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan rendesi
  • 5 yemek kaşığı galeta unu( tepeli )
  • Biraz maydanoz
  • 1 küçük yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biber, tuz
Yufka için;
  • 2 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Sosu için;
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Beyti Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemelerini karıştırıp, güzelce yoğuralım ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  2. Tepsiye yağlı kağıt serip, köftelerimizi 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirelim.
  3. Köfte pişerken yufkalarımızı 2’ye bölelim ve eritilmiş tereyağı ile yağlayalım.
  4. Hafif pişen köfteleri resimdeki gibi dizelim.
  5. Tüm yufkalara köfteleri göründüğü gibi dizelim. Ben köfteleri yufkalara dizerken birazcık kalın yaptığım için 2 ye bölerek dizdim. Siz köfteleri daha ince yapabilirsiniz.
  6. Yufkaları 200 derece fırına verelim bu sırada sos malzemeleri ile salçalı sosumuzu hazırlayalım.
  7. Yufkalarımızın üzeri kızarınca alalım ve servis tabaklarına bırakıp, üzerine sosumuzu döküp, servis yapalım. Hepinize afiyet olsun ♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder