Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 250 gr kıyma
- 1 orta boy soğan rendesi
- 5 yemek kaşığı galeta unu( tepeli )
- Biraz maydanoz
- 1 küçük yumurta
- 1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biber, tuz
Yufka için;
- 2 adet yufka
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Sosu için;
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı kaynar su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Beyti Sarma Tarifi Yapılışı
- Köfte malzemelerini karıştırıp, güzelce yoğuralım ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Tepsiye yağlı kağıt serip, köftelerimizi 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirelim.
- Köfte pişerken yufkalarımızı 2’ye bölelim ve eritilmiş tereyağı ile yağlayalım.
- Hafif pişen köfteleri resimdeki gibi dizelim.
- Tüm yufkalara köfteleri göründüğü gibi dizelim. Ben köfteleri yufkalara dizerken birazcık kalın yaptığım için 2 ye bölerek dizdim. Siz köfteleri daha ince yapabilirsiniz.
- Yufkaları 200 derece fırına verelim bu sırada sos malzemeleri ile salçalı sosumuzu hazırlayalım.
- Yufkalarımızın üzeri kızarınca alalım ve servis tabaklarına bırakıp, üzerine sosumuzu döküp, servis yapalım. Hepinize afiyet olsun ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder