Ev Usulü Beyti Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 750 gr az yağılı kıyma
- 1 adet soğan
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet yeşil biber
- Pul biberi
- Karabiber
- Tuz
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı salça
- Su
Üzerine;
- Yoğurt
- Tereyağı
- Nane
Ev Usulü Beyti Tarifi Yapılışı
- Kıymaya,soğanları ve biberi küçük küçük doğruyoruz.
- Karıştırıp sonra pul biberi karabiberi ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- Yufkayı serip, az sıvı yağ gezdirip sonra kıymayı koyup,sarıyoruz.
- Küçük küçük 2 parmak kalınlığında kesip, tepsi veya borcama diziyoruz.
- Yufkalar bitince önceden ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Kızarınca üstüne yapmış olduğumuz salçalı sosu döküp ,tekrar fırına koyuyoruz.
- Fırından çıkartınca sıcaklığı az gittikten sonra servis tabağına alıp, üstüne yoğurt (isteyen sarımsaklı da yapabilir)döküp naneli tereyağını da ekleyip üstüne döküyoruz. Afiyet olsunnn. ❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder