22 Nisan 2020 Çarşamba

Ev Usulü Beyti Tarifi

Ev Usulü Beyti Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 750 gr az yağılı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet yeşil biber
  • Pul biberi
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için:
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Su
Üzerine;
  • Yoğurt
  • Tereyağı
  • Nane

Ev Usulü Beyti Tarifi Yapılışı

  1. Kıymaya,soğanları ve biberi küçük küçük doğruyoruz.
  2. Karıştırıp sonra pul biberi karabiberi ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Yufkayı serip, az sıvı yağ gezdirip sonra kıymayı koyup,sarıyoruz.
  4. Küçük küçük 2 parmak kalınlığında kesip, tepsi veya borcama diziyoruz.
  5. Yufkalar bitince önceden ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Kızarınca üstüne yapmış olduğumuz salçalı sosu döküp ,tekrar fırına koyuyoruz.
  7. Fırından çıkartınca sıcaklığı az gittikten sonra servis tabağına alıp, üstüne yoğurt (isteyen sarımsaklı da yapabilir)döküp naneli tereyağını da ekleyip üstüne döküyoruz. Afiyet olsunnn. ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder