Çilek Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 350 ml süt
- 3 silme kaşık şeker
- 3.5 kaşık irmik
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
Çilek sos için:
- 1 tatlı kasesi küçük doğranmış çilek (6 7 tane iri çilekten 1 kase çıktı)
- 3 kaşık şeker
- 1 kaşık nişasta
- 1 su bardağı su
Çilek Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Muhallebi için margarin ve vanilya hariç malzeme karıştırılıp ocağa alınır.
- Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca altı kapatılıp vanilya ve margarin eklenir.
- Kaselere paylaştırılır.
- Çilek sosu için çilekler su ve şekerle pişirilir. Kaynamaya başladıktan 1- 2 dk sonra yumuşuyorlar.
- Nişasta bir kasede su ile açılır ve karıştırılarak çileklere eklenir.
- 1 taşım daha kaynatılıp altı kapanır.
- Muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder