23 Nisan 2020 Perşembe

Çilek Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi

Çilek Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 ml süt
  • 3 silme kaşık şeker
  • 3.5 kaşık irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Çilek sos için:
  • 1 tatlı kasesi küçük doğranmış çilek (6 7 tane iri çilekten 1 kase çıktı)
  • 3 kaşık şeker
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı su

Çilek Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebi için margarin ve vanilya hariç malzeme karıştırılıp ocağa alınır.
  2. Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  3. Kaynamaya başlayınca altı kapatılıp vanilya ve margarin eklenir.
  4. Kaselere paylaştırılır.
  5. Çilek sosu için çilekler su ve şekerle pişirilir. Kaynamaya başladıktan 1- 2 dk sonra yumuşuyorlar.
  6. Nişasta bir kasede su ile açılır ve karıştırılarak çileklere eklenir.
  7. 1 taşım daha kaynatılıp altı kapanır.
  8. Muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder