Dereotlu Maydanozlu Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı pirinç
- Galeta unu ve ya bayat ekmek içi
- Bir tutam maydanoz ve dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Üzeri için;
- 2 yumurta
- 1 çorba kasesi galeta unu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Dereotlu Maydanozlu Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı
- Pirinçlerimizi üzerini geçecek kadar su ile haşlayalım. (Parçalanmasın ama diri de kalmasın)
- Soğanımızı rendeleyelim bir tavada sıvı yağ ile kavuralım.
- Kıymamızın yarısını da ekleyip kavurmaya edelim.
- Kıymamızın rengi dönünce altını kapatalım ve yoğurma kabına alalım.
- Haşlanmış pirinçlerimizi de süzüp, ekleyelim.
- Bunlar soğuduktan sonra kalan çiğ kıymamızı, bir adet yumurtayı, galeta ununu, ince dogradığımız maydanoz ve dereotunu, baharatları ekleyip, köftemizi yoğuralım.
- Köftemizin üzerini streçle kapatıp buzdolabında en az iki saat dinlendirelim. Dinlenen köftemiz daha kolay şekil alacaktır.
- Köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,oval bir sekil verelim üzerlerine bastıralım.
- Köftelerimizi tek tek önce galeta ununa ardından yumurtaya bulayıp, arkalı önlü yağda kızartalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder