8 Nisan 2020 Çarşamba

Ev Yapımı Ekmek Tarifi

Ev Yapımı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 küçük paket toz maya
  • 1 silme tatlı kaşı tuz
  • 3 su bardağı su

Ev Yapımı Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. 500 gr un bir kaba alıyoruz toz mayayı ve tuzu unla katıştırıyoruz.
  2. Yavaş yavaş suyumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  3. Ele yapışmayan bir kıvam elde ettikten sonra kabın üstünü kapatarak yarım saat mayalanması için bekletiyoruz.
  4. Mayalandıktan sonra şeklini veriyoruz ve 100 derece sonra 180 derecede pişiriyoruz.
  5. Fırına metal bir tencereyle suda koyalım buharla pişmesi için. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder