Bereketli Sütlü Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker (Silme)
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı tuz (Silme)
- Aldığı kadar un
Bereketli Sütlü Bazlama Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim 🌾.
- İlk olarak derin bir kaba mayayı, toz şekeri ve ılık suyu alıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Sonrasında un ve tuz eklemesi yaparak yoğurma işlemine başlıyoruz. Ele yapışmayan bir kıvam alana dek yoğuruyoruz.
- Yoğurma işlemi tamamlanınca bezeler yapıp, bezeleri de çok kalın olmayacak şekilde merdaneyle açıp üzerlerini örtüyoruz ve 1 saat bu şekilde mayalandırıyoruz.
- 1 saat sonunda yanmaz-yapışmaz tavamızı ocağa alıp ısıtıyoruz. Ocağın altını kısıyoruz, bu kısım önemli aksi halde bazlamaların içi hamur kalır. Şekillendirdiğimiz hamurdan tavaya alıyoruz ve arkalı önlü dilediğimiz şekilde pişiriyoruz.Şöyle bir not düşmeden edemiyeceğim, ertesi güne kaldığında ilk gün ki tazeliği kalmadığından dolayı acizane tavsiyem artan bazlamaları dondurucuya atmanız.Deneyecek arkadaşlara afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder