23 Nisan 2020 Perşembe

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre+ 1 bardak süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilin

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir kaba yıkanmış pirinçleri alalım ve 2 bardak suyumuzu ekleyip haşlanmaya bırakalım.
  2. Ardından derin bir tencereye sütümüzü ve şekerimizi ekleyip güzelce karıştırıp kaynamaya bırakalım.
  3. Bu sırada bir kaba yumurta sarısı nişasta ve çok az su ekleyip güzelce karıştıralım. Kaynayan sütten bu karışıma bir kepçe ekleyelim. Haşlanan pirinçleri sütümüz kaynamaya başladığı zaman tenceremize ekleyelim.
  4. Ardından yumurta karışımını, sonra vanilini ve en sok tuzu ekleyip güzelce karıştıralım. Hepsi birlikte beş dakika kadar kaynadıktan sonra mikserle güzelce pirinçler yok olana kadar ezelim. (pirinçli sevenler mikser kullanmayabilir. ) (pirinçler ezildiği taktirde kıvamı çok daha güzel oluyor)
  5. Bu ölçülerle tam 6 adet güveç sütlaç elde ediliyor. Fırın tepsimize güveçleri dizip, eşit şekilde karışımı paylaştırıp ardından da tepsinin yarısına gelecek kadar su ekleyerek 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder