Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre+ 1 bardak süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilin
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir kaba yıkanmış pirinçleri alalım ve 2 bardak suyumuzu ekleyip haşlanmaya bırakalım.
- Ardından derin bir tencereye sütümüzü ve şekerimizi ekleyip güzelce karıştırıp kaynamaya bırakalım.
- Bu sırada bir kaba yumurta sarısı nişasta ve çok az su ekleyip güzelce karıştıralım. Kaynayan sütten bu karışıma bir kepçe ekleyelim. Haşlanan pirinçleri sütümüz kaynamaya başladığı zaman tenceremize ekleyelim.
- Ardından yumurta karışımını, sonra vanilini ve en sok tuzu ekleyip güzelce karıştıralım. Hepsi birlikte beş dakika kadar kaynadıktan sonra mikserle güzelce pirinçler yok olana kadar ezelim. (pirinçli sevenler mikser kullanmayabilir. ) (pirinçler ezildiği taktirde kıvamı çok daha güzel oluyor)
- Bu ölçülerle tam 6 adet güveç sütlaç elde ediliyor. Fırın tepsimize güveçleri dizip, eşit şekilde karışımı paylaştırıp ardından da tepsinin yarısına gelecek kadar su ekleyerek 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder