19 Nisan 2020 Pazar

Fırında Bulgurlu Hamsi Tarifi

Fırında Bulgurlu Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo hamsi
  • 6 tane biber
  • 2 tane patates
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur

Fırında Bulgurlu Hamsi Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı doğrayıp bir tencerede zeytinyağın da kavuruyoruz.
  2. Ardından küp küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz ve kavuruyoruz.
  3. Sonra doğradığımız biberleri de ekleyip kavuruyoruz.
  4. Ardından salçalarımızı da ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekleyip bir karıştırıyoruz ve kılçıkları çıkmış hamsileri hamsi olmazsa palamutta olabilir oda lezzetli oluyor :)
  5. Sonra bir su bardağı bulgurumuzuda ekleyip azıcık üzeri geçene kadar kaynamış suyumuzu ve tuzumuzu koyuyoruz kapağını kapatıp azıcık pişiriyoruz.
  6. Sonrasında sulu bir şekilde sonradan su eklemek yok fırın tepsisine döküp 20 dakikada öyle pişiriyoruz hamsiler kurumayacak.
Not: balığı sevmeyen insanlar bu lezzete bayılacaklar. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder