Fırında Bulgurlu Hamsi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo hamsi
- 6 tane biber
- 2 tane patates
- 1 adet büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
Fırında Bulgurlu Hamsi Tarifi Yapılışı
- Soğanı doğrayıp bir tencerede zeytinyağın da kavuruyoruz.
- Ardından küp küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Sonra doğradığımız biberleri de ekleyip kavuruyoruz.
- Ardından salçalarımızı da ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekleyip bir karıştırıyoruz ve kılçıkları çıkmış hamsileri hamsi olmazsa palamutta olabilir oda lezzetli oluyor :)
- Sonra bir su bardağı bulgurumuzuda ekleyip azıcık üzeri geçene kadar kaynamış suyumuzu ve tuzumuzu koyuyoruz kapağını kapatıp azıcık pişiriyoruz.
- Sonrasında sulu bir şekilde sonradan su eklemek yok fırın tepsisine döküp 20 dakikada öyle pişiriyoruz hamsiler kurumayacak.
Not: balığı sevmeyen insanlar bu lezzete bayılacaklar. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder