Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı su
Üzeri için
- Krem şanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
- Merhaba arkadaşlar ilk olarak şerbeti hazırlayalımki soğusun. Suyu ve şekeri karıştırıp ocağa alalım kaynayan şerbetin altını kapatıp 10 dk kaynatalım.
- Kekimiz için ilk olarak yumurta şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Daha sonra yağ ve sütü ekleyelim karıştıralım sonrada irmik ve haşhaşı ekleyelim.
- Biraz daha çırptıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
- Yuvarlak büyük borcamımızı yağlayalım Üzerine kek harcımızı dökelim.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırına dikkatlice pişirelim. Arkadaşlar benim fırınım çabuk pişiriyor 10-15 dk belki sürmüştür. Kürdan testiyle kekimizi pişirelim
- Daha sonra ilk sıcağı çıkan kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim.
- Üzerini kapatalım. Soğumaya alalım.
- Bu arada krem şantiyi yapıp dolaba atalım ki sertleşsin.
- Soğuyan keke krem şantiyi sürüp dinlenmeye alalım.
- Daha sonra istediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz. Şimdiden herkesin ellerine sağlık diyorum arkadaşlar. ❤️❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder