19 Nisan 2020 Pazar

Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı su
Üzeri için
  • Krem şanti

Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı

  1. Merhaba arkadaşlar ilk olarak şerbeti hazırlayalımki soğusun. Suyu ve şekeri karıştırıp ocağa alalım kaynayan şerbetin altını kapatıp 10 dk kaynatalım.
  2. Kekimiz için ilk olarak yumurta şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  3. Daha sonra yağ ve sütü ekleyelim karıştıralım sonrada irmik ve haşhaşı ekleyelim.
  4. Biraz daha çırptıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  5. Yuvarlak büyük borcamımızı yağlayalım Üzerine kek harcımızı dökelim.
  6. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırına dikkatlice pişirelim. Arkadaşlar benim fırınım çabuk pişiriyor 10-15 dk belki sürmüştür. Kürdan testiyle kekimizi pişirelim
  7. Daha sonra ilk sıcağı çıkan kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  8. Üzerini kapatalım. Soğumaya alalım.
  9. Bu arada krem şantiyi yapıp dolaba atalım ki sertleşsin.
  10. Soğuyan keke krem şantiyi sürüp dinlenmeye alalım.
  11. Daha sonra istediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz. Şimdiden herkesin ellerine sağlık diyorum arkadaşlar. ❤️❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder