9 Nisan 2020 Perşembe

Fırında Paçanga Böreği Tarifi

Fırında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yufka (artırılabilir)
  • 2 tane küçük köy biberi
  • 1 büyük domates
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 10 dilim pastırma (90g)
Sosu için;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Galeta unu

Fırında Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı



  1. Biber ve domatesler minik minik doğranır.
  2. Pastırma küçük parçalara ayrılır.
  3. Doğranan sebzeler, kaşar ve pastırma karıştırılır.
  4. Yufka 4 eşit üçgen parçaya bölünür.
  5. Sekiz tane üçgen elde edilir.
  6. Uygun bir kapta sıvı yağ ve su karıştırılarak üçgen parçaya sürülür.
  7. Üçgen parçanın geniş kenarına pastırmalı harçtan konularak geniş şekilde sarılır.
  8. Yumurta sarısı ve süt karıştırılır.
  9.  Sarılan börekler önce karışıma sonra galeta ununa batırılarak pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
  10. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder