Kadınbudu Köfte (Hiç Şaşmayan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 500 gr dana kıyma
- 1 kuru soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ (kıymayı kavurmak için)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 10 dal maydanoz
- 2 yumurta
- 3 kaşık un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte (Hiç Şaşmayan Tarif) Tarifi Yapılışı
Merhaba, canım annemin hiç şaşmayan nefis kadınbudu köftesini sizlerle paylaşmak istiyorum.
- Pirinci pilav yapmak için sıcak suda bekletin. Pirinç suda beklerken, kuru soğanı küp küp kesip zeytinyağı koyduğunuz tavada kavurun.
- Kıymanın yarısını kavrulan soğanla birlikte kavurarak pişirin. Ocaktan alın. Pirinçleri süzüp, yıkayın tereyağ ile kavurun. 1,5 kaynar su ekleyerek pişirin.
- Pişen pilavı içine kavrulmuş kıymayı, çiğ kıymayı, küçük doğranmış maydanozları, tuzu, karabiberini, kimyonu ekleyip yoğurun.
- Köfte şeklini verin. Üstünü streçle kapatıp buzdolabında 15 dakika bekletin. Akşam için yapacaksanız öğlenden hazırlayıp akşama kadar pişireceğiniz saate kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Bir tabağa 2 yumurta kırıp çırpın. Ayrı bir tabağa un koyun. Önce una sonra yumurtaya bulayın.
- Tavaya bolca sıvı yağı koyup kızdırın ısınan yağa köfteleri atın. Orta ısıda altı üstü kızarana pişirin. İster sıcak, ister soğuk servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder