18 Nisan 2020 Cumartesi

Kadınbudu Köfte (Hiç Şaşmayan Tarif) Tarifi

Kadınbudu Köfte (Hiç Şaşmayan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ (kıymayı kavurmak için)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 10 dal maydanoz
  • 2 yumurta
  • 3 kaşık un
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kadınbudu Köfte (Hiç Şaşmayan Tarif) Tarifi Yapılışı

Merhaba, canım annemin hiç şaşmayan nefis kadınbudu köftesini sizlerle paylaşmak istiyorum.
  1. Pirinci pilav yapmak için sıcak suda bekletin. Pirinç suda beklerken, kuru soğanı küp küp kesip zeytinyağı koyduğunuz tavada kavurun.
  2. Kıymanın yarısını kavrulan soğanla birlikte kavurarak pişirin. Ocaktan alın. Pirinçleri süzüp, yıkayın tereyağ ile kavurun. 1,5 kaynar su ekleyerek pişirin.
  3. Pişen pilavı içine kavrulmuş kıymayı, çiğ kıymayı, küçük doğranmış maydanozları, tuzu, karabiberini, kimyonu ekleyip yoğurun.
  4. Köfte şeklini verin. Üstünü streçle kapatıp buzdolabında 15 dakika bekletin. Akşam için yapacaksanız öğlenden hazırlayıp akşama kadar pişireceğiniz saate kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
  5. Bir tabağa 2 yumurta kırıp çırpın. Ayrı bir tabağa un koyun. Önce una sonra yumurtaya bulayın.
  6. Tavaya bolca sıvı yağı koyup kızdırın ısınan yağa köfteleri atın. Orta ısıda altı üstü kızarana pişirin. İster sıcak, ister soğuk servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder