8 Nisan 2020 Çarşamba

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
  • Yarın margarin yada 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şu
  • 1 kaç damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı soda veya kabartmatozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır.
  2. Ele yakışmayacak kıvama gelene kadar un eklenir.
  3. Hamur rulo haline getirilir ve uçları bileştirilir simit şekli verilir.
  4. Önce yumurta beyazına daha sonra susama batırılır fırına verilir 180 derecede 15 dk pişirilir.
Afiyet olsun😊🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder