Yoğurtlu Ekşi Maya Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
1. aşama ekşi maya yapmak için ;
- 1 su çırpılmış ekşi ev yoğurdu (1 kasede çırpılıp akışkan boza kıvamına getirilmiş)
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı kadar un
- 5-6 adet kuru nohut
Yoğurtlu Ekşi Maya Yapımı Tarifi Yapılışı
- Ekşi maya yapımı; öncelikle eğer yoğurdunuz ekşi değil ise bardak ile kalorifer peteği üzerinde yada sıcak yerde 2 gün ekşimesi için bekletebilirsiniz.
- Yada ocakta ılıtıp sıcak bir ortamda 1 gün bekletin mutlaka ekşir çok yoğun ayran kıvamında olan çırpılmış 1 bardak ekşi yoğurt bir kaseye alınır.
- Tuz ve un eklenip çırpılır.
- Pankek hamuru kıvamında koyu boza kıvamında olacak.
- İçine nohutlar atılıp karıştırılır.
- Streç ile iyice sarılıp yine petek üzerinde 1 gün bekletilir.
- İyice köpürüp kabaracak streçten gözükecek zaten. Maya o zaman kullanmaya hazırdır. 1 günde mayamız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder