8 Nisan 2020 Çarşamba

Yoğurtlu Ekşi Maya Yapımı Tarifi

Yoğurtlu Ekşi Maya Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

1. aşama ekşi maya yapmak için ;
  • 1 su çırpılmış ekşi ev yoğurdu (1 kasede çırpılıp akışkan boza kıvamına getirilmiş)
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı kadar un
  • 5-6 adet kuru nohut

Yoğurtlu Ekşi Maya Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Ekşi maya yapımı; öncelikle eğer yoğurdunuz ekşi değil ise bardak ile kalorifer peteği üzerinde yada sıcak yerde 2 gün ekşimesi için bekletebilirsiniz.
  2. Yada ocakta ılıtıp sıcak bir ortamda 1 gün bekletin mutlaka ekşir çok yoğun ayran kıvamında olan çırpılmış 1 bardak ekşi yoğurt bir kaseye alınır.
  3. Tuz ve un eklenip çırpılır.
  4. Pankek hamuru kıvamında koyu boza kıvamında olacak.
  5. İçine nohutlar atılıp karıştırılır.
  6. Streç ile iyice sarılıp yine petek üzerinde 1 gün bekletilir.
  7. İyice köpürüp kabaracak streçten gözükecek zaten. Maya o zaman kullanmaya hazırdır. 1 günde mayamız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder