7 Nisan 2020 Salı

Kuşbaşılı Pide / Pırasalı Pide Tarifi

Kuşbaşılı Pide / Pırasalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 buçuk su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı:
  • Yarım kilo pırasa
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 orta boy soğan
veya
  • Kuşbaşı et
  • 2 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 domates
  • Kekik
  • Karabiber

Kuşbaşılı Pide / Pırasalı Pide Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için: Su, süt ve şeker ılıtılır içerisine maya eklenip 5 dakika bekletilir.
  2. Daha sonra geri kalan malzemelerle karıştırılıp bezelere ayrılır ve 20 dakika mayalandırılır.
  3. Mayalandıktan sonra istenilen kalınlıkta açılır ve malzemeleri koyulup 10 dakika da tepsi mayası yapılır.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  5. İç harcı için: Pırasa ve soğan kavrulur, daha sonra içine peynir koyulur.
  6. Kuşbaşılı pide için bütün malzemeler doğranıp sotelenir.
  7. 180°c önceden ısıtılan fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder