Kuşbaşılı Pide / Pırasalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 3 buçuk su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı:
- Yarım kilo pırasa
- 100 gr beyaz peynir
- 1 orta boy soğan
veya
- Kuşbaşı et
- 2 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 2 domates
- Kekik
- Karabiber
Kuşbaşılı Pide / Pırasalı Pide Tarifi Yapılışı
- Hamur için: Su, süt ve şeker ılıtılır içerisine maya eklenip 5 dakika bekletilir.
- Daha sonra geri kalan malzemelerle karıştırılıp bezelere ayrılır ve 20 dakika mayalandırılır.
- Mayalandıktan sonra istenilen kalınlıkta açılır ve malzemeleri koyulup 10 dakika da tepsi mayası yapılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- İç harcı için: Pırasa ve soğan kavrulur, daha sonra içine peynir koyulur.
- Kuşbaşılı pide için bütün malzemeler doğranıp sotelenir.
- 180°c önceden ısıtılan fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder