Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr kıyma
- 1 baş soğan
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates rendesi
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz karabiber toz kırmızı biber
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamuru yoğurup mayalandırmaya bırakalım.
- Ele yapışmayan biraz sert bir hamur elde edelim.
- 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
- Daha sonra iç malzemeyi hazırlayarak başlayalım.
- Soğan maydanoz ve biberleri rondodan geçirip kıymayla harmanlayalım.
- Hamur mayalandıktan sonra hamuru 13 eşit parçaya böldüm.
- Şekil verdikten sonra üzerine malzemesini sürüp 200 derecelik ısınmış fırında çok kurutmamak kaydıyla pişirelim.
- Lahmacunu kapaklı bir tavada da yapabilirsiniz.
- Daha sonra yeşillik ve bol limonla servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder