5 Nisan 2020 Pazar

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr kıyma
  • 1 baş soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz karabiber toz kırmızı biber
Hamuru için:
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru yoğurup mayalandırmaya bırakalım.
  2. Ele yapışmayan biraz sert bir hamur elde edelim.
  3. 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
  4. Daha sonra iç malzemeyi hazırlayarak başlayalım.
  5. Soğan maydanoz ve biberleri rondodan geçirip kıymayla harmanlayalım.
  6. Hamur mayalandıktan sonra hamuru 13 eşit parçaya böldüm.
  7. Şekil verdikten sonra üzerine malzemesini sürüp 200 derecelik ısınmış fırında çok kurutmamak kaydıyla pişirelim.
  8. Lahmacunu kapaklı bir tavada da yapabilirsiniz.
  9. Daha sonra yeşillik ve bol limonla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder