Pastane Usulü Profiterol Ve Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 orta boy yumurta
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- 2 tepeli yemek kaşığı un
- 1 tepeli yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 2 paket sütlü çikolata
Pastane Usulü Profiterol Ve Ekler Tarifi Yapılışı
- Muhallebimiz için sütümüzü, unumuzu, nişastamızı, şekerimizi ve yumurta sarımızı uygun bir tencere içinde iyice karıştıralım.
- Ocağımızın altını açalım ve koyulaşıp kaynayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşıp göz göz kaynayan muhallebimizin altını kapatıp içerisine vanilyamızı ve tereyağımızı ekleyip iyice karıştıralım.
- Üzeri kabuklanmasın diye tenceremizin ağzını poşetle kapatalım ve kenara soğumaya bırakalım.
- Daha sonra küçük tenceremize margarinimizi ve suyumuzu koyalım.
- Kısık ateşte margarin iyice eriyip kaynayana kadar bekleyelim.
- Margarinle su eriyip kaynadıktan sonra 1 su bardağı unumuzu koyalım ve kısık ateşte 3-4 dk karıştırarak pişirirelim.
- Başka bir karıştırma kabına alarak soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtalarımızı ekleyelim ve iyice çırpalım. (ben muhallebiye koyduğum yumurtanın beyazını da hamuruna koydum. ).
- Hamurumuz istediğimiz kıvama geldikten sonra sıkma torbasını içine yada buzdolabı poşetini içerisine koyup uzun uzun şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim. Ben uzunda yaptım lokmalık küçük de yaptım.
- Önceden ısıttığımız 180° alt üst açık ayarda fırınımızda 40 dk kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Bu süre içerisinde fırınımızı açmayalım ki hamurlarımız güzelce kabarsın çökmesin.
- Pişen hamurlarımızı ortadan keserek içlerini açıyoruz muhallebimizi içerisine koyuyoruz.
- Benmari usulü erittiğimiz çikolatalarımıza batırıp dizelim.
- Kalan çikolatamızı buz dolabı poşetine koyup üzerine zikzaklar çizerek süsleme yapabilirsiniz.
- Şimdiden deneyecek arkadaşlara afiyet olsun. 😊😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder