5 Nisan 2020 Pazar

Pastane Usulü Profiterol Ve Ekler Tarifi

Pastane Usulü Profiterol Ve Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 orta boy yumurta
Muhallebisi için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 tepeli yemek kaşığı un
  • 1 tepeli yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • 2 paket sütlü çikolata

Pastane Usulü Profiterol Ve Ekler Tarifi Yapılışı



  1. Muhallebimiz için sütümüzü, unumuzu, nişastamızı, şekerimizi ve yumurta sarımızı uygun bir tencere içinde iyice karıştıralım.
  2. Ocağımızın altını açalım ve koyulaşıp kaynayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  3. Koyulaşıp göz göz kaynayan muhallebimizin altını kapatıp içerisine vanilyamızı ve tereyağımızı ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Üzeri kabuklanmasın diye tenceremizin ağzını poşetle kapatalım ve kenara soğumaya bırakalım.
  5. Daha sonra küçük tenceremize margarinimizi ve suyumuzu koyalım.
  6. Kısık ateşte margarin iyice eriyip kaynayana kadar bekleyelim.
  7. Margarinle su eriyip kaynadıktan sonra 1 su bardağı unumuzu koyalım ve kısık ateşte 3-4 dk karıştırarak pişirirelim.
  8. Başka bir karıştırma kabına alarak soğumasını bekleyelim.
  9. Soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtalarımızı ekleyelim ve iyice çırpalım. (ben muhallebiye koyduğum yumurtanın beyazını da hamuruna koydum. ).
  10. Hamurumuz istediğimiz kıvama geldikten sonra sıkma torbasını içine yada buzdolabı poşetini içerisine koyup uzun uzun şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim. Ben uzunda yaptım lokmalık küçük de yaptım.
  11. Önceden ısıttığımız 180° alt üst açık ayarda fırınımızda 40 dk kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  12. Bu süre içerisinde fırınımızı açmayalım ki hamurlarımız güzelce kabarsın çökmesin.
  13. Pişen hamurlarımızı ortadan keserek içlerini açıyoruz muhallebimizi içerisine koyuyoruz.
  14. Benmari usulü erittiğimiz çikolatalarımıza batırıp dizelim.
  15. Kalan çikolatamızı buz dolabı poşetine koyup üzerine zikzaklar çizerek süsleme yapabilirsiniz.
  16. Şimdiden deneyecek arkadaşlara afiyet olsun. 😊😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder