22 Nisan 2020 Çarşamba

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 1 kilo un
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
İç malzemeleri;
  • 500 gr kıyma
  • 4 adet domates
  • 4 adet biber
  • 1 demet maydanoz
  • 4 adet soğan
  • Sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber

Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlamak için hamur malzemelerimizi güzelce yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduktan sonra dinlenmesi için üzerini streçle kapatıp yaklaşık 1 saat bekletiyoruz.
  3. Hamurumuz dinleninceye  kadar içini hazırlayalım.
  4. Bütün malzemeleri küçük küçük doğrayarak üzerine sıvı yağı, salçayı ve baharatlarımızı ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  5. Hamurumuzu merdane yardımıyla açıyoruz içerisine hazırladığımız harçtan koyup her yerine dağıtıyoruz.
  6. Kısık ateşte ısınmış tavamıza yerleştirerek yavaş yavaş pişiriyoruz. Tercihe göre fırında da pişirilebilir.
  7. Kıvırcık, domates ve soğan ile servis edilebilir.
Afiyet olsun 🌮.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder