Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 kilo un
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
İç malzemeleri;
- 500 gr kıyma
- 4 adet domates
- 4 adet biber
- 1 demet maydanoz
- 4 adet soğan
- Sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu hazırlamak için hamur malzemelerimizi güzelce yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan sonra dinlenmesi için üzerini streçle kapatıp yaklaşık 1 saat bekletiyoruz.
- Hamurumuz dinleninceye kadar içini hazırlayalım.
- Bütün malzemeleri küçük küçük doğrayarak üzerine sıvı yağı, salçayı ve baharatlarımızı ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu merdane yardımıyla açıyoruz içerisine hazırladığımız harçtan koyup her yerine dağıtıyoruz.
- Kısık ateşte ısınmış tavamıza yerleştirerek yavaş yavaş pişiriyoruz. Tercihe göre fırında da pişirilebilir.
- Kıvırcık, domates ve soğan ile servis edilebilir.
Afiyet olsun 🌮.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder