22 Nisan 2020 Çarşamba

Peynirli Cevizli Ekmek Tarifi

Peynirli Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı  ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket  kuru maya
  • 1 su bardağı ceviz
  • Peynir
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Peynirli Cevizli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süte maya ekleyip 3-4 dakika  mayanın kabarmasını bekleyin daha sonra üzerine su ve tuz ekleyip elinizle karıştırın daha sonra azar azar un ilave ederek yoğurun hamur katılaşınca üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
  2. Hamurunuz kabarınca üzerine az un ilave edin tekrar yoğurun peyniri çatal yardımıyla ezin ceviz ile beraber hamurun üzerine döküp hamurunuzu tekrar ceviz ve peynir eşit dağılana kadar yoğurun.
  3. Hamurunuzu küçük parçalara ayırıp minik ekmekler yapabilirsiniz.
  4. İsterseniz büyük bir ekmekte yapabilirsiniz. Ben küçük ekmekler yaptım.
  5. Tepsinize un serpin ve ekmeklerinizi tepsinize dizin. Son olarak ekmeklerinizin üzerine bıçak ile çizin.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder