20 Nisan 2020 Pazartesi

Patates Püreli Rosto Köfte Tarifi

Patates Püreli Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için:
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1, 5 çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber, pulbiber ve kekik
  • Tuz
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
Patates püresi için:
  • 4 orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • Tuz
  • Muskat rendesi ( koymaya bilirsinizde)

Patates Püreli Rosto Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.
  2. Soğanı, sarımsağı ve maydanozu mutfak robotunda çekiyoruz.
  3. Kıymaya ekliyoruz.
  4. Üzerine yumurta, galeta unu, suyu, tuzu ve baharatları ekliyoruz.
  5. Yaklaşık 7-8 dk özleşene kadar güzelce yoğuruyoruz.
  6. Bu çok önemli!!! ( uzun yoğurmamızın sebebi rosto köftemizin dağılmaması içindir).
  7. Harcımızı rulo şekline getiriyoruz, elinize yapışıyorsa, elinizi ıslatarak rulo yapın.
  8. Yağlı kağıda sarıp yaklaşık 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
  9. Dinlenen köfteyi yağlı kağıda sarılmış şekilde tepsiye alıyoruz yanmasını önlemek için yağlı kağıdın üzerini hafif ıslatıyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişiriyoruz.
  11. Fırından çıkarıp yağlı kağıdı çıkarıyoruz. İlk sıcaklığı gidene kadar yani 10 dk kadar bekletiyoruz.
  12. Keskin bir bıçak yardımıyla 1 parmak kalınlığında kesiyoruz. Borcama diziyoruz.
  13. Sosumuz için, 1 yemek kaşığı zeytinyağında 2 yemek kaşığı salçayı kavuruyoruz.
  14. Üzerine 2 su bardağı su, tuz ve karabiberi ekliyoruz ve pişiriyoruz.
  15. Sosumuzu borcamdaki rostoların üzerine gezdiriyoruz üzerini tepsiyle yada ıslatılmış yağlı kağıtla kapatıyoruz.
  16. Tekrar fırına verip yaklaşık 25 dk pişiriyoruz.
  17. Patates püresi için, patatesleri soyup eşit parçalara doğruyoruz. Tuzlu suda yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  18. Patatesleri süzüyoruz ve ezici yada çatal yardımıyla eziyoruz.
  19. Tereyağını muskat rendesini ve tuzunu ekliyoruz. Isıtılmış sütümüzü azar azar ekleyip karıştırıyoruz.
  20. Sütü kıvamına göre azalta bilir yada çoğalta bilirsiniz.
  21. Servis tabağına patates püresini yayıyoruz.
  22. Üzerine rosto köftelerimizi diziyoruz. Sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. İnce kıyılmış maydanozla süslüyoruz.
Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder