19 Nisan 2020 Pazar

Patatesli Poğaça Tarifi

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 4,5 su bardağı un
İç harcı için;
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (silme)
  • 1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 4,5 su bardağı un
İç harcı için;
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (silme)
  • 1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak süt maya ve şekeri kabımıza alıyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Üzerine tuz ve unu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.
  3. Hafif ele yapışacak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 1 saat ılık bir ortamda mayalandırıyoruz.
  4. İç harcı için soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  5. Salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Ve üzerine ezdiğimiz patates, tuz, karabiberi ilave edip karıştırıyoruz iç harcı hazır.
  7. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp iç harcı koyup kapatıyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  8. 180° önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz puf puf oluyor mutlaka deneyin.

Yapılışı

  1. İlk olarak süt maya ve şekeri kabımıza alıyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Üzerine tuz ve unu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.
  3. Hafif ele yapışacak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 1 saat ılık bir ortamda mayalandırıyoruz.
  4. İç harcı için soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  5. Salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Ve üzerine ezdiğimiz patates, tuz, karabiberi ilave edip karıştırıyoruz iç harcı hazır.
  7. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp iç harcı koyup kapatıyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  8. 180° önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz puf puf oluyor mutlaka deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder