19 Nisan 2020 Pazar

Sütlü Ekmek Tarifi

Sütlü Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı ılık süt (2 su bardağı süt, 2 su bardağı su da koyabilirsiniz ben öyle yaptım)
  • 1 paket instant maya (ya da 28 gr yaş maya)
  • 2 yemek kaşığı şeker (ya da 2 yemek kaşığı bal)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 8, 5 bardak un (unu kontrollü ekleyin hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı una göre değişiklik gösterebilir)
Üzeri için:
  • Su
  • Mısır unu
  • dilerseniz bir çay kaşığı bal

Sütlü Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Su ve süt karışımını ya da sadece süt kullanırsanız sütü yoğurma kabına alıyoruz. Mayayı ve şekeri (ya da balı) ekleyerek 10 dk kadar ön mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Unumuzu kontrollü şekilde ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve bir yemek kaşığı zeytin yağı ile toparlayıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Dinlenen hamurumuza şekil vererek tepsilere yerleştiriyoruz ve yaklaşık bir saat tepside mayalandırıyoruz.
  4. Mayalanmış ekmekleri dilediğimiz yerlerden çizerek üzerine suyumuzu sürüyoruz.
  5. Fırına sürmeden önce mısır ununu ekmeklerimizin üzerine ekliyoruz.
  6. 230 derecede önceden ısınmış fırına ekmeklerimizi yerleştiriyoruz ve üzerleri kızarana kadar bu şekilde pişiriyoruz.
  7. Üzerleri kızardıktan sonra fırını 200 dereceye getirerek bir süre de öyle pişiriyoruz ve altlarını da kontrol ediyoruz.
  8. Ekmeklerimizin altları da kızardığında fırından alabilirsiniz. Dışı çıtır içi yumuşak mis gibi ekmeklerimiz afiyet olsun 😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder