Sütlü Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı ılık süt (2 su bardağı süt, 2 su bardağı su da koyabilirsiniz ben öyle yaptım)
- 1 paket instant maya (ya da 28 gr yaş maya)
- 2 yemek kaşığı şeker (ya da 2 yemek kaşığı bal)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 8, 5 bardak un (unu kontrollü ekleyin hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı una göre değişiklik gösterebilir)
Üzeri için:
- Su
- Mısır unu
- dilerseniz bir çay kaşığı bal
Sütlü Ekmek Tarifi Yapılışı
- Su ve süt karışımını ya da sadece süt kullanırsanız sütü yoğurma kabına alıyoruz. Mayayı ve şekeri (ya da balı) ekleyerek 10 dk kadar ön mayalanmaya bırakıyoruz.
- Unumuzu kontrollü şekilde ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve bir yemek kaşığı zeytin yağı ile toparlayıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen hamurumuza şekil vererek tepsilere yerleştiriyoruz ve yaklaşık bir saat tepside mayalandırıyoruz.
- Mayalanmış ekmekleri dilediğimiz yerlerden çizerek üzerine suyumuzu sürüyoruz.
- Fırına sürmeden önce mısır ununu ekmeklerimizin üzerine ekliyoruz.
- 230 derecede önceden ısınmış fırına ekmeklerimizi yerleştiriyoruz ve üzerleri kızarana kadar bu şekilde pişiriyoruz.
- Üzerleri kızardıktan sonra fırını 200 dereceye getirerek bir süre de öyle pişiriyoruz ve altlarını da kontrol ediyoruz.
- Ekmeklerimizin altları da kızardığında fırından alabilirsiniz. Dışı çıtır içi yumuşak mis gibi ekmeklerimiz afiyet olsun 😇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder