Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- Yarım kapya biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase bulgur
- 2,5 kase su
- 3 çay kaşığı tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Bugünkü görevimiz bir akşam yemeği yandaşı, et, tavuk, kebap, köftelerin enn yakışan pilavı sebzeli bulgur pilavı yapmak😃Lokantalarda, restaurantlarda kebapların yanına mutlaka konulur bu nefis pilav, çok da sevilerek yenir, en azından biz çok seviyoruz onu.
- Bulgurumuzu yıkayalım önce kenarda süzülsün.
- Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın, tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın ocakta ısınmaya başlasınlar, tereyağı eriyince doğradığınız soğan ve biberleri ilave edin kavurmaya başlayın, (domatesi rendeleyin bu arada oda beklesin).
- Soğan ve biberler kavrulunca üzerine biber salçasını ilave edin, kavurmaya devam edin.
- Rendelenmiş domatesi ilave edin, iyice karıştırıp 1 dakika kadar pişirin, bulguru ilave edip karıştırın.
- Tuzunu ilave edin, suyunu da ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın suyunu çekene kadar pişsin.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatıp bir karıştırın pilavı tencerenin kapağını kapatın dinlensin.Böyle pilavımızın yapılışı ben yanına köfte yaptım, patates kızarttım, salata yaptım bide ayran daha ne olsun👌🏻.Hadi bakalım akşama kimler yapıcak görelim💕
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder