Cips Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı un
- 1 küçük boy soğan
- 1 dış sarımsak
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber
- 1 çay bardağından az ılık su (Suyu yavaş yavaş ekleyin mısır unu zamanla kıvam alır daha da az kullanabilirsiniz. )
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
Cips Tarifi Yapılışı
- Mısır unu, un ve, baharatlar eklenip üzerine rendelenmiş sarımsak ve rendenin ince kısmı ile rendelemiş soğan ilave ediyoruz.
- Yavaş yavaş şu ekleyip elimizle yoğuralım ele yapışmayan bir hamur olmalı suyun tamamını kullanmayın eğer ekşinize yapışıyorsa biraz daha mısır unu kullanılabilir.
- Üzerine temiz bir mutfak bezi örtüp 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 2ye bölüp tezgaha biraz mısır unu serpin ve merdane ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıp kalın şerit olarak önce 3 bölüp tekrar ortadan 2 ye bölün her biri kare olacak.
- Daha sonra yanlamasına 2 ye bölüp üçgenler elde edeceksiniz. Yeterince kızmış olan yağda arkalı önlü kızartın. Çabuk kızarıyor kontrolü elden bırakmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder