22 Nisan 2020 Çarşamba

Cips Tarifi

Cips Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber
  • 1 çay bardağından az ılık su (Suyu yavaş yavaş ekleyin mısır unu zamanla kıvam alır daha da az kullanabilirsiniz. )
Kızartmak için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Cips Tarifi Yapılışı

  1. Mısır unu, un ve, baharatlar eklenip üzerine rendelenmiş sarımsak ve rendenin ince kısmı ile rendelemiş soğan ilave ediyoruz.
  2. Yavaş yavaş şu ekleyip elimizle yoğuralım ele yapışmayan bir hamur olmalı suyun tamamını kullanmayın eğer ekşinize yapışıyorsa biraz daha mısır unu kullanılabilir.
  3. Üzerine temiz bir mutfak bezi örtüp 10 dakika dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru 2ye bölüp tezgaha biraz mısır unu serpin ve merdane ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıp kalın şerit olarak önce 3 bölüp tekrar ortadan 2 ye bölün her biri kare olacak.
  5. Daha sonra yanlamasına 2 ye bölüp üçgenler elde edeceksiniz. Yeterince kızmış olan yağda arkalı önlü kızartın. Çabuk kızarıyor kontrolü elden bırakmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder