Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
- Yarım çay bardağı şehriye
- 1,5 su bardağı sıcak su (varsa yarı yarıya tavuk suyu)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavaya zeytinyağı alınır şehriye de eklenir, pembeleşene kadar pişirilir.
- Şehriyeler biraz kızarmaya başlayınca, bir kaşık tereyağ eklenir.
- Yağımız da eridikten sonra, yıkanmış pirinç eklenir ve 4-5 dakika ara ara karıştırılarak pirincimiz kavrulur.
- Kavrulan pirince sıcak su ve tuz da eklenip, kapağı kapatılır.
- 3 dakika hızlı ateşte, sonrasında orta ateşte ve suyunu çekince de bir kaç dakika en kısık ateşte pişmesini beklenir.
- 5-10 dakika geçtikten sonra, sos tavasına 2 kaşık tereyağ eritilip pilavımıza eklenir güzelce karıştırılıp mis gibi tereyağı kokusu, tavuk suyun lezzeti miss miss 😋😋
- Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder