Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tarifini İstiyorum Çorbası (Kendi Usulüm Yörük Çorbam) Tarifi

Tarifini İstiyorum Çorbası (Kendi Usulüm Yörük Çorbam) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım et bulyon(çorbanın suyuyla eritilecek)
  • 2 tatlı kaşığı kadar tuz(yine de damak tadınıza bırakıyorum)
Terbiyesi için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 su bardağı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı su
Üstüne:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Tarifini İstiyorum Çorbası (Kendi Usulüm Yörük Çorbam) Tarifi Yapılışı

Selamün aleyküm 🥰🥰Bugün sizleri sofrada baş tacı yapacak bir çorba ile karşınızdayım. 😍Kendi usulümle yaptığım yörük çorbam midelerinizi şenlendirecek 🥰.Mutlaka ama mutlaka deneyin. 😍Buyurun tarifimeee 🖤.
  1. Öncelikle sıvı yağ ile erişteyi tencereye koyduktan sonra erişteyi kavuruyoruz.
  2. Üzerine 2 litre su koyduktan sonra yarım tatlı kaşığı tuzu da koyup erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Bir yandan da terbiyesi için, yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıyoruz ve üzerine unu da koyup tekrar pütür kalmayana kadar çırpıyoruz.
  4. Üzerine 1 su bardağı suyu da koyup tekrar çırpıyoruz.
  5. Erişte yumuşayınca onun suyundan biraz terbiyeye koyuyoruz ve karıştırıp tencereye döküyoruz.
  6. Üzerine nohut, kalan tuz ve erittiğimiz et bulyonu da koyup kaynayana kadar pişiriyoruz ve fokurdamalar başlayınca ocağın altını kapatıyoruz.
  7. En son tereyağı eritiyoruz ve üzerine nane koyup karıştırıp çorbaya döküyoruz.
  8. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. 😍

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?