Tavuklu Çökertme Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
 - Sarımsaklı yoğurt
 
Marinesi için;
- 2 parça tavuk göğsü
 - 1 yemek kaşığı yoğurt
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 2 diş sıkılmış sarımsak
 - Tuz
 
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 çay bardağı su
 - 1 çay kaşığı karabiber
 
Tavuklu Çökertme Tarifi Yapılışı
- Tavuklar marine malzemesiyle karıştırılıp harmanlanır. Üzeri kapatılıp birkaç saat dinlendirilir.
 - Patatesler ince julyen şekilde kesilir. Soğuk suda nişastasını alınır. Süzülüp sıvı yağda kızartılır.
 - Servis tabağına aktarılır. Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Yağsız tavaya tavuklar alınır. Kendi suyuyla yağıyla sotelenir. İnce ve marine edildiği için çabucak yumuşayıp pişecektir.
 - Tavuklar yoğurdun üzerine konulur. Tavukları çıkardımız tavaya salçalar konulur ve su dökülür karabiberi de serptikten sonra 1-2 dk gibi sürede kıvama gelince yemeğin üzerine gezdirilir.
 - Doğranmış maydanoz-domates ve biberlerle güzel bir sunum yapabilirsiniz👌🏻.
 
Yorumlar
Yorum Gönder