5 Nisan 2020 Pazar

Tavuklu Çökertme Tarifi

Tavuklu Çökertme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • Sarımsaklı yoğurt
Marinesi için;
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 2 diş sıkılmış sarımsak
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuklu Çökertme Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar marine malzemesiyle karıştırılıp harmanlanır. Üzeri kapatılıp birkaç saat dinlendirilir.
  2. Patatesler ince julyen şekilde kesilir. Soğuk suda nişastasını alınır. Süzülüp sıvı yağda kızartılır.
  3. Servis tabağına aktarılır. Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Yağsız tavaya tavuklar alınır. Kendi suyuyla yağıyla sotelenir. İnce ve marine edildiği için çabucak yumuşayıp pişecektir.
  4. Tavuklar yoğurdun üzerine konulur. Tavukları çıkardımız tavaya salçalar konulur ve su dökülür karabiberi de serptikten sonra 1-2 dk gibi sürede kıvama gelince yemeğin üzerine gezdirilir.
  5. Doğranmış maydanoz-domates ve biberlerle güzel bir sunum yapabilirsiniz👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder