Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 su bardağı bulgur
 - 1 çay bardağı tel şehriye
 - 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
 - 2 su bardağı sıcak su
 - 1 adet tavuk bulyon
 - Tuz
 
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
Hem çok pratik hem de lezzetine doyum olmayan, bu nefis bulgur pilavı tarifim için;😉👇👇
- Bulguru bir kaç su durulayıp, suyunu süzün.
 - Tereyağı ve sıvı yağı yükseğe yakın ateşte tencereye alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, tel şehriyeyi de ilave edin. Şehriyeler kahverengileşene kadar kavurun.
 - Ardından salça, bulyon ve bulguru da ekleyerek, en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
 - Sıcak su ve damak zevkinize göre tuz ilavesini yapın ve kısık ateşte, tercihen ocağın küçük gözünde tencerenin kapağını kapatarak, pilavımızı pişmeye alın.
 - Suyunu çekip, bulgur taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyun ve kapağını kapatarak pilavı demlenmeye alın.
 - Arzu ederseniz bulyon yerine, et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.
 - Tel tel, nefis şehriyeli bulgur pilavımız servise hazırdır. 😋😍
 
Afiyet olsun. 🌷🎊💕🍴
Yorumlar
Yorum Gönder