Tereyağlı Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi
Tereyağlı Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 1, 5 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2, 5 çay bardağı su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Tereyağlı Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tenceremize zeytinyağı ve tel şehriyeyi alıp orta ateşte şehriyeler kararıncaya kadar kavuralım.
- Yıkayıp suyu süzülen bulgurumuzu ekleyip karıştıralım.
- Tereyağınıda ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
- Tereyağı eriyince suyumuzu ilave edip kaynamasını bekleyelim.
- Tuzu ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatalım.
- Ocağımızın altını en kısık dereceye alıp yaklaşık 6-7 dakika sonra pilavlar suyunu çekecektir. Çektiğini görüp altını kapatalım.
- Ve biraz dinlendikten sonra servis edelim. Yapıp deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder