10 Nisan 2020 Cuma

Tereyağlı Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi

Tereyağlı Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1, 5 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2, 5 çay bardağı su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Tereyağlı Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1.  Tenceremize zeytinyağı ve tel şehriyeyi alıp orta ateşte şehriyeler kararıncaya kadar kavuralım.
  2.  Yıkayıp suyu süzülen bulgurumuzu ekleyip karıştıralım.
  3.  Tereyağınıda ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
  4.  Tereyağı eriyince suyumuzu ilave edip kaynamasını bekleyelim.
  5.  Tuzu ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatalım.
  6.  Ocağımızın altını en kısık dereceye alıp yaklaşık 6-7 dakika sonra pilavlar suyunu çekecektir. Çektiğini görüp altını kapatalım.
  7. Ve biraz dinlendikten sonra servis edelim. Yapıp deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder