18 Nisan 2020 Cumartesi

Yağlı Çörek Tarifi

Yağlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri
  • 2 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 pk yaş maya
  • 8-9 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Not: bardak ölçüsü 200 ml
Üzeri için
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • Tepsiyi yağlamak için: yarım çay bardağı sıvı yağ

Yağlı Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ve suyu ılıtıp maya ve şekerle karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra tuz ve unu ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyelim. Ele yapışan biraz cıvık bir hamur olmalı.
  3. Daha sonra üzerine biraz un serpip hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru içine yarım çay bardağı sıvı yağ döktüğümüz tepsiye alıyoruz.
  5. Sonra elimizle tepsiye yayıyoruz. Daha sonra hamuru ters çevirip tekrar yayıyoruz tepsiye.
  6. Üzerine yoğurt, yağ ve susamın yarısını karıştırıp sürüyoruz.
  7. Daha sonra kalan susamı elimizle üzerine serpiyoruz. Biraz tepsi mayası almasını bekleyelim.
  8. Daha sonra 190-200 derece fırında (önceden ısıtmayalım) alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Yumuşacık çok güzel bir çörek oluyor. Şimdiden afiyet olsun 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder