Yağlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri
- 2 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 pk yaş maya
- 8-9 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Not: bardak ölçüsü 200 ml
Üzeri için
- 1 çay bardağı susam
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım fincan sıvı yağ
- Tepsiyi yağlamak için: yarım çay bardağı sıvı yağ
Yağlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Sütü ve suyu ılıtıp maya ve şekerle karıştırıyoruz.
- Daha sonra tuz ve unu ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyelim. Ele yapışan biraz cıvık bir hamur olmalı.
- Daha sonra üzerine biraz un serpip hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru içine yarım çay bardağı sıvı yağ döktüğümüz tepsiye alıyoruz.
- Sonra elimizle tepsiye yayıyoruz. Daha sonra hamuru ters çevirip tekrar yayıyoruz tepsiye.
- Üzerine yoğurt, yağ ve susamın yarısını karıştırıp sürüyoruz.
- Daha sonra kalan susamı elimizle üzerine serpiyoruz. Biraz tepsi mayası almasını bekleyelim.
- Daha sonra 190-200 derece fırında (önceden ısıtmayalım) alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Yumuşacık çok güzel bir çörek oluyor. Şimdiden afiyet olsun 🙂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder