Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 tane enginar
- 1 tane havuç
- 1 patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 bütün limon
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
- Enginarları güzelce yıkayıp limon suyuyla biraz ovun ki kararmasın.
- Soğanları zeytinyağında kavuruyoruz.
- Sonrasında küp küp doğradığımız havuç, patatesi ekliyoruz 2-3 dk soteliyoruz.
- Bezelyeyi, tuz, şeker ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
- En son enginarları yerleştirip garnitürü üzerine getiriyoruz.
- Üzerine 1 çay bardağı limonlu sıcak su koyup kapağını kapatıyoruz, kaynayınca altını kısıyoruz.
- Enginar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Ben düdüklüde yaptım size de düdüklüde yapmanızı öneririm. Şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder