18 Nisan 2020 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 tane enginar
  • 1 tane havuç
  • 1 patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 bütün limon

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Enginarları güzelce yıkayıp limon suyuyla biraz ovun ki kararmasın.
  2. Soğanları zeytinyağında kavuruyoruz.
  3. Sonrasında küp küp doğradığımız havuç, patatesi ekliyoruz 2-3 dk soteliyoruz.
  4. Bezelyeyi, tuz, şeker ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  5. En son enginarları yerleştirip garnitürü üzerine getiriyoruz.
  6. Üzerine 1 çay bardağı limonlu sıcak su koyup kapağını kapatıyoruz, kaynayınca altını kısıyoruz.
  7. Enginar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  8. Ben düdüklüde yaptım size de düdüklüde yapmanızı öneririm. Şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder