Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 3,5 su bardağı sıcak su
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tavuk bulyon (isteğe göre)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- Tuz
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tereyağı sıvı yağı tencereye alınır.
- Tereyağı eriyince salça konulur, karıştırılır ve kavrulur.
- Üzerine yıkanmış pilavlık bulgur koyulur ve karıştırılır.
- Tuz ve isteğe göre bulyon eklenir.
- 3, 5 su bardağı sıcak su eklenir ve pişirilir.
- Pilavın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika demlenmeye bırakın.Afiyet olsun•.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder