19 Ağustos 2020 Çarşamba

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tavuk bulyon (isteğe göre)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Tuz

Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı sıvı yağı tencereye alınır.
  2. Tereyağı eriyince salça konulur, karıştırılır ve kavrulur.
  3. Üzerine yıkanmış pilavlık bulgur koyulur ve karıştırılır.
  4. Tuz ve isteğe göre bulyon eklenir.
  5. 3, 5 su bardağı sıcak su eklenir ve pişirilir.
  6. Pilavın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika demlenmeye bırakın.Afiyet olsun•.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder