Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Kızartmak için;
- 2 adet patates
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kırmızı biber
- 6 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 250 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ, karabiber
- Pulbiber, tuz
Üzeri için;
- 1 adet domates
Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk önce soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin ve etleri atarak suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
- Domatesin birini içine rendeleyin, salça, baharatlar ve tuz atıp biraz pişirin.
- Patatesleri yıkayıp ince parmak şeklinde doğradıktan sonra aynı şekilde patlıcanları da alaca soyup biberlerle birlikte parmak şeklinde doğrayın.
- Kızgın yağda patatesten başlayarak hepsini kızartın ama fırında da pişeceği için fazla kızartmayın.
- Kızaran patates, patlıcan ve biberleri yuvarlak tepsiye sıralı şekilde dizin.
- Ortasını boşluk bırakın buraya pişirdiğiniz eti dökün ve kenarlarını diğer domatesle süsleyerek 200° fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder