9 Eylül 2020 Çarşamba

Parmak Kebabı Tarifi

Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Kızartmak için;
  • 2 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 6 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ, karabiber
  • Pulbiber, tuz
Üzeri için;
  • 1 adet domates

Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin ve etleri atarak suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  2. Domatesin birini içine rendeleyin, salça, baharatlar ve tuz atıp biraz pişirin.
  3. Patatesleri yıkayıp ince parmak şeklinde doğradıktan sonra aynı şekilde patlıcanları da alaca soyup biberlerle birlikte parmak şeklinde doğrayın.
  4. Kızgın yağda patatesten başlayarak hepsini kızartın ama fırında da pişeceği için fazla kızartmayın.
  5. Kızaran patates, patlıcan ve biberleri yuvarlak tepsiye sıralı şekilde dizin.
  6. Ortasını boşluk bırakın buraya pişirdiğiniz eti dökün ve kenarlarını diğer domatesle süsleyerek 200° fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder