30 Kasım 2020 Pazartesi

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce pirinçi yıkayıp 2 su bardağı suda haşlıyoruz.
  2. Bir yandan da bir tencereye sütü, şekeri alıp kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Pirinçler suyunu çekince ve süt ile şeker de kaynamaya başlayınca pirinçleri sütlü karışıma ekliyoruz.
  4. Daha sonra bir paket vanilyayı ekleyip kısık ateşte kaynamatmaya devam ediyoruz.
  5. Bir kapta yumurta sarısı, nişasta ve 2 su bardağı suyu karıştırıyoruz ve kaynayan sütlü karışımdan yavaş yavaş ekleyip daha sonra bütün nişastalı harcı süte ekliyoruz .
  6.  10 dk daha karıştırıp fırın kaplarına alıyoruz.
  7. Daha sonra fırın tepsisine sütlaç kaplarınım yarısına geleme kadar su koyup 250 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder