Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı kırık pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
- İlk önce pirinçi yıkayıp 2 su bardağı suda haşlıyoruz.
- Bir yandan da bir tencereye sütü, şekeri alıp kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pirinçler suyunu çekince ve süt ile şeker de kaynamaya başlayınca pirinçleri sütlü karışıma ekliyoruz.
- Daha sonra bir paket vanilyayı ekleyip kısık ateşte kaynamatmaya devam ediyoruz.
- Bir kapta yumurta sarısı, nişasta ve 2 su bardağı suyu karıştırıyoruz ve kaynayan sütlü karışımdan yavaş yavaş ekleyip daha sonra bütün nişastalı harcı süte ekliyoruz .
- 10 dk daha karıştırıp fırın kaplarına alıyoruz.
- Daha sonra fırın tepsisine sütlaç kaplarınım yarısına geleme kadar su koyup 250 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder