30 Kasım 2020 Pazartesi

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şeker ve 3 yumurtayı karıştırıp çırpıyoruz süt ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırpıyoruz .
  2. Sonra unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz.
  3. En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip biraz daha çırpıyoruz .
  4. Ben yuvarlak borcam kullandım karede olur keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 veya 35 dakika kadar pişirdim.
  5. Kek pişerken sosunu hazırlayalım.
  6. Malzemelerin hepsini bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
  7. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatalım.
  8. Sosu ılıyıncaya kadar karıştırıyoruz ki üstü kabuk tutmasın .
  9. Sosu sıcak kakao kıvamında olursa daha güzel bir  tat veriyor .
  10. Keki fırından çıkarıp iki dakika kadar bekletin ve sosu üstüne döküp soğuyunca servis yapın deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder