Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker ve 3 yumurtayı karıştırıp çırpıyoruz süt ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırpıyoruz .
- Sonra unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz.
- En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip biraz daha çırpıyoruz .
- Ben yuvarlak borcam kullandım karede olur keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 veya 35 dakika kadar pişirdim.
- Kek pişerken sosunu hazırlayalım.
- Malzemelerin hepsini bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatalım.
- Sosu ılıyıncaya kadar karıştırıyoruz ki üstü kabuk tutmasın .
- Sosu sıcak kakao kıvamında olursa daha güzel bir tat veriyor .
- Keki fırından çıkarıp iki dakika kadar bekletin ve sosu üstüne döküp soğuyunca servis yapın deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder