Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kabak
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
- 3 tane karanfil
Üzerine ;
- Ceviz
- 1 su bardağı tahin
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Kabaklarımızı güzelce soyup şeklini verelim ve istediğimiz tencereye yerleştirelim.
- Üzerine şekerini gezdirelim ve karanfil ve limonu koyup kapağını kapatalım .
- Yaklaşık 5 saat bekletelim.
- Sonra ocağa alıp güzelce kısık ateşde kaynatalım.
- Kaynayıp yumuşayan kabakları bir fırın tepsisine alalım.
- Üzerini biraz kızartalım fırınımız 240 dercede olacak sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakalım .
- Soğuyan tatlımızı servis edebiliriz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder