30 Kasım 2020 Pazartesi

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kabak
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
  • 3 tane karanfil

Üzerine ;

  • Ceviz
  • 1 su bardağı tahin

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklarımızı güzelce soyup şeklini verelim ve istediğimiz tencereye yerleştirelim.
  2. Üzerine şekerini gezdirelim ve karanfil ve limonu koyup kapağını kapatalım .
  3. Yaklaşık 5 saat bekletelim.
  4. Sonra ocağa alıp güzelce kısık ateşde kaynatalım.
  5. Kaynayıp yumuşayan kabakları bir fırın tepsisine alalım.
  6. Üzerini biraz kızartalım fırınımız 240 dercede olacak sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakalım .
  7. Soğuyan tatlımızı servis edebiliriz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder