30 Kasım 2020 Pazartesi

Tavuklu Noodle Tarifi

 

Tavuklu Noodle Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İçine;

  • 250 g. tavuk göğsü
  • 7-8 tane kültür mantarı
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 -2 dal yeşil soğan
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Tereyağ

Tavuklu Noodle Tarifi Yapılışı

  1. Genişçe bir kaba yumurta, sıvı yağ, tuz ve suyu koyarak, kontrollü bir şekilde unu ekleyerek iyice yoğurarak hamurumuzu hazırlıyoruz.
  2. Biraz katı bir hamur elde etmeliyiz.
  3. Hamurumuz dinlenirken diğer malzemeleri doğruyoruz.
  4. Bir tavaya küp küp doğranmış tavuklarımızı ve doğrayıp limonlu suda beklettiğimiz mantarları ekleyip, üzerine yağ ekleyip suyunu çektikten sonra 2 dakika kavurup, biberleri ekliyoruz.
  5. 5 dakika kadar biberler de hafif kendini bıraktığında tuzunu, istediğiniz bir baharat varsa onu ve birazcık da tereyağı koyarak hafif çevirip yeşil soğanları da içine koyup altını kapatıyoruz.
  6. Hamurumuzu 3 parçaya bölüp yufkadan biraz daha kalınca açıp, arasına un serperek katlayıp uzun ve ince şeritler halinde kesiyoruz.
  7. Bol suda 3-4 dakika haşlayıp iç malzemesi ile buluşturup incitmeden karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder