Tavuklu Noodle Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
İçine;
- 250 g. tavuk göğsü
- 7-8 tane kültür mantarı
- 1 tane kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- 1 -2 dal yeşil soğan
- Tuz
- Sıvı yağ
- Tereyağ
Tavuklu Noodle Tarifi Yapılışı
- Genişçe bir kaba yumurta, sıvı yağ, tuz ve suyu koyarak, kontrollü bir şekilde unu ekleyerek iyice yoğurarak hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Biraz katı bir hamur elde etmeliyiz.
- Hamurumuz dinlenirken diğer malzemeleri doğruyoruz.
- Bir tavaya küp küp doğranmış tavuklarımızı ve doğrayıp limonlu suda beklettiğimiz mantarları ekleyip, üzerine yağ ekleyip suyunu çektikten sonra 2 dakika kavurup, biberleri ekliyoruz.
- 5 dakika kadar biberler de hafif kendini bıraktığında tuzunu, istediğiniz bir baharat varsa onu ve birazcık da tereyağı koyarak hafif çevirip yeşil soğanları da içine koyup altını kapatıyoruz.
- Hamurumuzu 3 parçaya bölüp yufkadan biraz daha kalınca açıp, arasına un serperek katlayıp uzun ve ince şeritler halinde kesiyoruz.
- Bol suda 3-4 dakika haşlayıp iç malzemesi ile buluşturup incitmeden karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder