Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze dana ciğeri (Kasapta zarını aldırın veya arnavut ciğerlik hazırlatın )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Salatası için :

  • 1 kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1-2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Küp patatesi için :

  • 2 büyük patates

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  1. Arnavut ciğeri birçok kişi tarafından çok sevilir. Fakat ciğer doğru olarak pişirilmezse sert ve lezzetsiz olur.  ben ciğeri kasabıma hazırlattım. Ciğerinizi küp küp kesin. Ciğeri kesinlikle yıkamayın. Bir süzgece alın ve süzülmesini sağlayın. Benim ciğerimden 2- 3 damla kan süzüldü.
  2. Ciğer süzülürken salatasını ve patatesini hazırlayın.
  3. Patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın.
  4. Kızaran patatesleri havlu kağıt üstüne alın.
  5. Salatası için, soğanları piyazlık doğrayın. Maydanozları kıyın. Sumağını ve tuzunu ekleyin ve karıştırın.  1 çay bardağı un ile tuzu karıştırın.
  6. İçine ciğerleri koyup her tarafının una bulanmasını sağlayın.
  7.  tencereye sıvı yağ koyun. Fazla ısınmasına müsaade etmeden ciğerleri koyun ve her tarafının yağa bulanmasını sağlayın.
  8. Diğer bir püf noktamız da ciğeri kızgın yağa koymamalıyız.  5- 8 dakika devamlı karıştırarak kavurun.
  9.  Ocaktan almadan hemen önce kırmızı tatlı biberini ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
  10. Ciğeri patatesi ve salatasını servis tabağında birleştirip servis edin.  afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?