31 Aralık 2020 Perşembe

Cheesecake Limonlu Frambuazlı Tarifi

 

Cheesecake Limonlu Frambuazlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram labne
  • 2 paket krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 tam yumurta ve bir yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya

Alt taban için :

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tuzsuz tereyağı veya margarin
  • 1 avuç kavrulmuş fındık

Frambuaz sosu için :

  • 250 gram frambuaz
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı suyla açılır)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Limon sosu için :

  • 2 su bardağı su
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 7 yemek kaşığı toz şeker

Cheesecake Limonlu Frambuazlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bisküvi ve fındıkları rondodan geçirip üzerine eritilmiş yağı döküp güzelce karıştırıp kelepçeli kabımızın tabanına serip çay bardağının altıyla yavaşça bastırarak buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Labne peyniri bir kapta güzelce çırpıyoruz.
  3. Kremayıda ayrı bir kapta çırpıp labneyide katıp karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Daha sonra şekeri ilave ediyoruz.
  5. Sonrasında yumurtaları tek tek ilave edip yavaşça çırpmaya devam ediyoruz(her yumurtadan sonra en az 1 dk çırpıyoruz).
  6. En son unu ve vanilyayı ilave edip güzelce çırpıyoruz.
  7. Dolaptan kalıbımızı alıp etrafını alimünyum folyoyla kaplayıp kremamızı kalıbımıza boşaltıyoruz.
  8. Kalıba hafifçe vurup içindeki kabarcıkların çıkmasını sağlıyoruz(çatlamaması için önemli).
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk sonra 160 derece 50 dk pişiriyoruz, 1 saatten önce fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz.
  10. Piştikten sonra fırının kapağına tahta kaşık koyup yarı açık şekilde 15-20 dk dinlendiriyoruz ayrıca fırının içine yanmaz bir kapta su koymayı unutmuyoruz.
  11. Ilıdıktan sonra sosumuzu üzerine döküp 1 gece dolapta bekletiyoruz.
  12. Not: eğer limonlu yapacaksak isteğe bağlı kek kremasına da bir limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.
  13. Frambuaz sosu için:Frambuaza suyu ve şekeri ilave edip 1 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  14. Nişastayı suyla açıp karışıma ekleyip kaynayıncaya kadar ocakta pişiriyoruz.
  15. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-5 dk daha pişiriyoruz.
  16. Ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için ara ara karıştırıyoruz.
  17. Limon sosu için :Tüm malzemelerı karıştırıp muhallebi gibi karıştıralım. İlk sıcağı çıktıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder