Cheesecake Limonlu Frambuazlı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram labne
- 2 paket krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 tam yumurta ve bir yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
Alt taban için :
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tuzsuz tereyağı veya margarin
- 1 avuç kavrulmuş fındık
Frambuaz sosu için :
- 250 gram frambuaz
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı suyla açılır)
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Limon sosu için :
- 2 su bardağı su
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 7 yemek kaşığı toz şeker
Cheesecake Limonlu Frambuazlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bisküvi ve fındıkları rondodan geçirip üzerine eritilmiş yağı döküp güzelce karıştırıp kelepçeli kabımızın tabanına serip çay bardağının altıyla yavaşça bastırarak buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Labne peyniri bir kapta güzelce çırpıyoruz.
- Kremayıda ayrı bir kapta çırpıp labneyide katıp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra şekeri ilave ediyoruz.
- Sonrasında yumurtaları tek tek ilave edip yavaşça çırpmaya devam ediyoruz(her yumurtadan sonra en az 1 dk çırpıyoruz).
- En son unu ve vanilyayı ilave edip güzelce çırpıyoruz.
- Dolaptan kalıbımızı alıp etrafını alimünyum folyoyla kaplayıp kremamızı kalıbımıza boşaltıyoruz.
- Kalıba hafifçe vurup içindeki kabarcıkların çıkmasını sağlıyoruz(çatlamaması için önemli).
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk sonra 160 derece 50 dk pişiriyoruz, 1 saatten önce fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz.
- Piştikten sonra fırının kapağına tahta kaşık koyup yarı açık şekilde 15-20 dk dinlendiriyoruz ayrıca fırının içine yanmaz bir kapta su koymayı unutmuyoruz.
- Ilıdıktan sonra sosumuzu üzerine döküp 1 gece dolapta bekletiyoruz.
- Not: eğer limonlu yapacaksak isteğe bağlı kek kremasına da bir limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.
- Frambuaz sosu için:Frambuaza suyu ve şekeri ilave edip 1 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Nişastayı suyla açıp karışıma ekleyip kaynayıncaya kadar ocakta pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-5 dk daha pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için ara ara karıştırıyoruz.
- Limon sosu için :Tüm malzemelerı karıştırıp muhallebi gibi karıştıralım. İlk sıcağı çıktıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder