31 Aralık 2020 Perşembe

Etli Ekmek Tarifi

 

Etli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 400 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Etli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına koyup güzelce yoğurup bir kenara alıyoruz.
  2. İç harcı için gerekli olan tüm malzemeleri güzelce doğrayıp, baharatları koyup ve kıymayı koyup karıştırıyoruz.
  3. Ardından mayalanan hamuru isteğe göre açıp iç harçtan biraz koyup 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri koyabiliyoruz.
  5. Tüm hamuru öyle yapıp hazırlıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder