Kremalı Karnahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
Sos için;
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1,5 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Kremalı Karnahar Tarifi Yapılışı
- Karnahari önce 3-4 parçaya ayırıp sirkeli suda bekletelim.
- Daha sonra yıkayıp ince dilim dilim yapalım.
- Sos malzemelerinin hepsi eklenerek karıştırılır ve dilimlediğimiz karbaharlar arkalı önlü sosa bulanıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Ben çatalla pişmesini kontrol edip derecesini 220’ye getiriyorum üzeri daha çabuk kızarsın diye.
- Fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder