31 Aralık 2020 Perşembe

Kremalı Karnahar Tarifi

 

Kremalı Karnahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar

Sos için;

  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Kremalı Karnahar Tarifi Yapılışı

  1. Karnahari önce 3-4 parçaya ayırıp sirkeli suda bekletelim.
  2. Daha sonra yıkayıp ince dilim dilim yapalım.
  3. Sos malzemelerinin hepsi eklenerek karıştırılır ve dilimlediğimiz karbaharlar arkalı önlü sosa bulanıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Ben çatalla pişmesini kontrol edip derecesini 220’ye getiriyorum üzeri daha çabuk kızarsın diye.
  5. Fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder