Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk tavuk göğsü
- 2 adet patates
Marine için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Karabiber, kekik, kırmızı toz biber, tuz
Yoğurt sos için
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Salçalı sos için
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı su
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavukları jülyen şekilde doğruyoruz ve bütün marine malzemeleriyle birleştirip en az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Patatesleri ince yani kirpit çöpü gibi keselim ve kızgın yağda kızartalım.
- Yoğurdu çırpıp sarımsağı rendeleyip birleştirelim.
- Salçalı sos için tavaya yağı alıp salçayı biraz kavuralım suyunu ve kemiğini ekleyip kaynayınca altını kapatalım.
- Son olarak buzdolabında dinlenen tavuğu ısınmış geniş bir tavaya alalım birbirine değmeden rengi kahverengi olana kadar pişirelim.
- Kızarttığımız patatesleri tabağa alalım, salçalı sosu üzerine dökelim.
- Üzerine hazırladığımız yoğurt sosu dökelim vee son olarak da tavukları ekleyelim. Lezzetine doyamayacağınız bir yemek kesinlikle tavsiye ederim .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder