31 Aralık 2020 Perşembe

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk tavuk göğsü
  • 2 adet patates

Marine için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber, kekik, kırmızı toz biber, tuz

Yoğurt sos için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Salçalı sos için

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı su

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavukları jülyen şekilde doğruyoruz ve bütün marine malzemeleriyle birleştirip en az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  2. Patatesleri ince yani kirpit çöpü gibi keselim ve kızgın yağda kızartalım.
  3. Yoğurdu çırpıp sarımsağı rendeleyip birleştirelim.
  4. Salçalı sos için tavaya yağı alıp salçayı biraz kavuralım suyunu ve kemiğini ekleyip kaynayınca altını kapatalım.
  5. Son olarak buzdolabında dinlenen tavuğu ısınmış geniş bir tavaya alalım birbirine değmeden rengi kahverengi olana kadar pişirelim.
  6. Kızarttığımız patatesleri tabağa alalım, salçalı sosu üzerine dökelim.
  7. Üzerine hazırladığımız yoğurt sosu dökelim vee son olarak da tavukları ekleyelim. Lezzetine doyamayacağınız bir yemek kesinlikle tavsiye ederim 🌺🌺🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder