14 Şubat 2021 Pazar

Çikolatalı Tart Tarifi

 

Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için;

  • 175 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un

Alt ganaj ;

  • 180 gram sütlü çikolata
  • 125 ml krema
  • 15 gram bal
  • 10 ml su
  • 20 gram tuzsuz tereyağı

Glaçage (üst parlak katman) ;

  • 50 gram toz şeker
  • 20 gram kakao tozu
  • 35 gram su
  • 30 gram taze krema
  • 3 gram jelatin

    Çikolatalı Tart Tarifi Yapılışı

  • Tart hamuru için yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini karıştıralım.
  • Ardından unu kontrollü şekilde ekleyip dinlenmeye bırakalım.
  • İki yağlı kağıt arasına alıp açalım kullanacağımız tart kalıbına alalım ve bastırarak kalıbın şeklini verelim.
  • Çatal yardımıyla delikler açalım ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Alt ganaj için kremayı suyu ve tereyağını çikolata eriyebilecek kıvama gelene kadar ısıtalım.
  • Ardından balı ve çikolatayı ekleyip oda ısısına gelinceye kadar ara ara karıştırarak soğutalım ve tartın alt katmanına dökelim.
  • Dolapta 4 saat bekletelim.
  • Üst katman için yaprak jelatini soğuk suda bekletelim.
  • Tüm malzemeleri alalım ocağın üstünde karıştırarak bir iki dk kıvamlanmasını sağlayalım.
  • Isısı düşünce jelatinin suyunu sıkıp içine atalım ve karıştıralım.
  • Alt ganajı eritmeyecek sıcaklığa gelince ganajın üstüne dökelim.
  • Ve dolapta bir saat bekletelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder