Enfes Tadıyla Tane Tane Şehriyeli Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Pilav için;
- 1/2 (yarım) çay bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı nohut
- 1 su bardağı pirinç (230 ml)
- 2 su bardağı tavuk suyu
Tavuk için;
- 4 adet but
- Haşlama suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
- Afiyet olsun🥰
Enfes Tadıyla Tane Tane Şehriyeli Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı
- 1 su bardağı (230 ml) pirincimizi ıslatıyoruz.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağıyla yarım çay bardağı şehriyemizi kızarana kadar kavuruyoruz.
- Ocağın altını kısıp 1 su bardağı (230 ml) pirincimizi ilave edip 1 yemek kaşığı tereyağı ile tuzumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
- İki su bardağı tavuk suyuyla bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Üzerine havlu kağıt koyup demlenmeye bırakıyoruz.
- Sonra haşlamış olduğumuz tavuklarımızı tavaya alıp hafif yağda önlü arkalı kızartıyoruz. Demlenen pilavımızı, kızarttığımız tavuklarla servis ediyoruz. Afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder