Enfes Tadıyla Tane Tane Şehriyeli Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi

 

Enfes Tadıyla Tane Tane Şehriyeli Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Pilav için;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 su bardağı pirinç (230 ml)
  • 2 su bardağı tavuk suyu

Tavuk için;

  • 4 adet but
  • Haşlama suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ
  • Afiyet olsun🥰

    Enfes Tadıyla Tane Tane Şehriyeli Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı

  • 1 su bardağı (230 ml) pirincimizi ıslatıyoruz.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağıyla yarım çay bardağı şehriyemizi kızarana kadar kavuruyoruz.
  • Ocağın altını kısıp 1 su bardağı (230 ml) pirincimizi ilave edip 1 yemek kaşığı tereyağı ile tuzumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
  • İki su bardağı tavuk suyuyla bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  • Üzerine havlu kağıt koyup demlenmeye bırakıyoruz.
  • Sonra haşlamış olduğumuz tavuklarımızı tavaya alıp hafif yağda önlü arkalı kızartıyoruz. Demlenen pilavımızı, kızarttığımız tavuklarla servis ediyoruz. Afiyet olsun🥰.

Yorumlar