Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Geleneksel Su Böreği Tarifi

 

Geleneksel Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 6 yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3/3, 5 su bardağı un
  • ( Yumurta büyüklüğüne göre un miktarı değişkenlik gösterebilir. yapışkan bir hamur elde edeceğiz )

Ara katlara sürmek için

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı

  • Peynirli veya kıymalı yapılabilir

    Geleneksel Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamurumuzu hazırlamaya başlayalım. Yumurtalarımızı uygun bir kaba kırıp tuzumuzu ekleyip iyice bir çatal yardımıyla çırpalım.
  • Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim ve yoğuralım.
  • Hamur ele yapışkan bir kıvam alacak hiç sorun değil. Mutfak tezgahın üzerine unumuzu serpiştirelim ve hamurumuzu üzerine alalım serptiğimiz un yardımıyla hamurumuzu toparlayalım.
  • Toparladığımız hamurumuzu 10 parçaya bölelim. Beze haline getirip yaklaşık 30 dkk dinlendirelim.
  • Dinlenen bezeleri tek tek açalım. Her biri unlanarak tepsi büyüklüğünde oklava ile açılır.
  • Tepsiye tereyağı sürülür ve en alt kısma bir yufka haşlanmadan serilir.
  • Yağ yufkanın her yerine sürülür.
  • Büyükçe bir tencereye su doldurulur ve kaynatılır. İçerisine bir yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.
  • Yufkalar tek tek 20 saniye kadar haşlanır ve hızla soğuk suya atılır. Suyu süzülüp tepsiye alınır. Her kata yağ sürülür. 5. Katta arasına iç harcı eklenir.
  • Diğer yufkalarda aynı işlem yapılır ve tepsiye dizilir.
  • Üzerine tereyağı sürülüp 210 derece alt üst ayarda yaklaşık 1 saat 10 dkk pişiriyoruz.
  • Fırından aldığımız böreğimizin üzerine temiz bir örtü örtelim ve 10 dkk kendi buharında yumuşamasını bekleyelim. Dilimleyip servis edelim.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?