Geleneksel Su Böreği Tarifi

 

Geleneksel Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 6 yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3/3, 5 su bardağı un
  • ( Yumurta büyüklüğüne göre un miktarı değişkenlik gösterebilir. yapışkan bir hamur elde edeceğiz )

Ara katlara sürmek için

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı

  • Peynirli veya kıymalı yapılabilir

    Geleneksel Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamurumuzu hazırlamaya başlayalım. Yumurtalarımızı uygun bir kaba kırıp tuzumuzu ekleyip iyice bir çatal yardımıyla çırpalım.
  • Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim ve yoğuralım.
  • Hamur ele yapışkan bir kıvam alacak hiç sorun değil. Mutfak tezgahın üzerine unumuzu serpiştirelim ve hamurumuzu üzerine alalım serptiğimiz un yardımıyla hamurumuzu toparlayalım.
  • Toparladığımız hamurumuzu 10 parçaya bölelim. Beze haline getirip yaklaşık 30 dkk dinlendirelim.
  • Dinlenen bezeleri tek tek açalım. Her biri unlanarak tepsi büyüklüğünde oklava ile açılır.
  • Tepsiye tereyağı sürülür ve en alt kısma bir yufka haşlanmadan serilir.
  • Yağ yufkanın her yerine sürülür.
  • Büyükçe bir tencereye su doldurulur ve kaynatılır. İçerisine bir yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.
  • Yufkalar tek tek 20 saniye kadar haşlanır ve hızla soğuk suya atılır. Suyu süzülüp tepsiye alınır. Her kata yağ sürülür. 5. Katta arasına iç harcı eklenir.
  • Diğer yufkalarda aynı işlem yapılır ve tepsiye dizilir.
  • Üzerine tereyağı sürülüp 210 derece alt üst ayarda yaklaşık 1 saat 10 dkk pişiriyoruz.
  • Fırından aldığımız böreğimizin üzerine temiz bir örtü örtelim ve 10 dkk kendi buharında yumuşamasını bekleyelim. Dilimleyip servis edelim.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar