30 Nisan 2021 Cuma

Soğuk Baklava (Çıtır Çıtır) Tarifi

 

Soğuk Baklava (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 225 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağı

Şerbeti için;

  • 1 lt süt
  • 3,5 su bardağı şeker
  • vanilya

Arası için;

  • Ceviz, fındık kırığı yada fıstık kullanabilirsiniz.

Üzeri için:

  • Kakao, fıstık

    Soğuk Baklava (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle süt şerbetini hazırlayalım. Sütü ve şekeri tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynayan şerbete vanilyayı ilave edip 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbetimiz soğuk olmalı.
  • Tereyağını eritip üzerinin köpüğünü alalım. Sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
  • Baklavalık yufkalarımızı tezgaha açıp kullanacağımız tepsi ebatında keselim.
  • Artan parçaları atmayalım. Aralarına kullanacağız. Tepsiyi yağlayıp yufkadan tepsiye dizelim.
  • Fırçayla yağdan sürüp 20 katı bu şekilde hazırlayalım. 20. Katında iç malzemesini her tarafına gelecek şekilde yayalım.
  • Tekrar baklavalık yufkadan üzerine kapatıp yağ sürüp bütün yufkaları bu şekilde hazırlayalım.
  • Kalan yağı üzerine sürüp keskin bi bıçakla dikkatlice keselim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımız ılıdıktan sonra soğuk şerbetini dökelim.
  • Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirelim.
  • Üzerine süzgeçle kakao serpip en son fıstıkla servis edelim. Afiyet olsun.
  • 📌2-3 gün çıtırlığını koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder