Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Soğuk Baklava (Çıtır Çıtır) Tarifi

 

Soğuk Baklava (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 225 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağı

Şerbeti için;

  • 1 lt süt
  • 3,5 su bardağı şeker
  • vanilya

Arası için;

  • Ceviz, fındık kırığı yada fıstık kullanabilirsiniz.

Üzeri için:

  • Kakao, fıstık

    Soğuk Baklava (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle süt şerbetini hazırlayalım. Sütü ve şekeri tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynayan şerbete vanilyayı ilave edip 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbetimiz soğuk olmalı.
  • Tereyağını eritip üzerinin köpüğünü alalım. Sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
  • Baklavalık yufkalarımızı tezgaha açıp kullanacağımız tepsi ebatında keselim.
  • Artan parçaları atmayalım. Aralarına kullanacağız. Tepsiyi yağlayıp yufkadan tepsiye dizelim.
  • Fırçayla yağdan sürüp 20 katı bu şekilde hazırlayalım. 20. Katında iç malzemesini her tarafına gelecek şekilde yayalım.
  • Tekrar baklavalık yufkadan üzerine kapatıp yağ sürüp bütün yufkaları bu şekilde hazırlayalım.
  • Kalan yağı üzerine sürüp keskin bi bıçakla dikkatlice keselim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımız ılıdıktan sonra soğuk şerbetini dökelim.
  • Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirelim.
  • Üzerine süzgeçle kakao serpip en son fıstıkla servis edelim. Afiyet olsun.
  • 📌2-3 gün çıtırlığını koruyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?