Soğuk Baklava (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 225 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağı
Şerbeti için;
- 1 lt süt
- 3,5 su bardağı şeker
- vanilya
Arası için;
- Ceviz, fındık kırığı yada fıstık kullanabilirsiniz.
Üzeri için:
- Kakao, fıstık
Soğuk Baklava (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt şerbetini hazırlayalım. Sütü ve şekeri tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynayan şerbete vanilyayı ilave edip 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbetimiz soğuk olmalı.
- Tereyağını eritip üzerinin köpüğünü alalım. Sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
- Baklavalık yufkalarımızı tezgaha açıp kullanacağımız tepsi ebatında keselim.
- Artan parçaları atmayalım. Aralarına kullanacağız. Tepsiyi yağlayıp yufkadan tepsiye dizelim.
- Fırçayla yağdan sürüp 20 katı bu şekilde hazırlayalım. 20. Katında iç malzemesini her tarafına gelecek şekilde yayalım.
- Tekrar baklavalık yufkadan üzerine kapatıp yağ sürüp bütün yufkaları bu şekilde hazırlayalım.
- Kalan yağı üzerine sürüp keskin bi bıçakla dikkatlice keselim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımız ılıdıktan sonra soğuk şerbetini dökelim.
- Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirelim.
- Üzerine süzgeçle kakao serpip en son fıstıkla servis edelim. Afiyet olsun.
📌2-3 gün çıtırlığını koruyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder